Discuta despre Retete dietetice de panificatie si patiserie in cadrul subiectului Paine de casa, parte din categoria Retete dietetice; Avem nevoie de :
2 cani faina neagra
2 cani tarate de grau
un cub drojdie
apa calda
susan/mac(optional)
Se ...
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni. In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Avem nevoie de :
2 cani faina neagra
2 cani tarate de grau
un cub drojdie
apa calda
susan/mac(optional)
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat care se lasa la dospit 1 ora.Apoi se pune in tava(unde am pus hartie de copt) si se da la cuptor.Se presara susan/mac.
__________________
"Ai grija de corpul tau. E singurul loc in care esti nevoit sa locuiesti."
Habar n-am.Cum nu am cantar,nu am putut cantari painile si nu am putut calcula
Salut fetelor,
Am incercat chiar azi reteta asta de paine pentru ca mi s-a parut extrem de usor de facut. Am pus un cub de drojdie intr-o cana de vreo 300 de ml de apa calduta si am adaugat-o intr-un castron cu 2 cani de faina integrala + 2 cani de tarate de grau (precum spune reteta). Am framantat numai putin cu mana -- a iesit o coca destul de lipicioasa, apoi am impaturit castronul in 2 prosoape si o patura foarte calduroasa in bucatarie (unde faceam o mancarica de macaroane cu carne de curcan gratinate). Intr-un ceas isi dublase volumul, asa ca am presarat putina faina pe o suprafata de lucru si am turnat -- cu foarte putin ajutor -- aluatul dospit pe ea. Am intors-o de vreo trei ori ca sa-i dau o oarecare forma, am trecut-o si pe partea cealalta prin faina, si am pus niste seminte de in deasupra, ca de altele nu aveam.
Rezultatul a fost o paine de 475 de grame, si adaug o poza mai jos. Am facut si calculele calorice:
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
arata minunat,multumesc fetelor
Criseten,cat ai lasat-o in cuptor si la ce temperatura?
De data asta am pus-o in tava direct la 235 de grade, si a stat cam 35-40 de minute. A fost perfect coapta. Insa data viitoare am de gand sa o las sa creasca putin in cuptorul neincalzit dupa ce o pun in forma. Asta ca sa iasa chiar si mai pufoasa. Daca vreti crusta mai moale (ea si asa nu are grasime, deci se intareste repede, cred), puneti un servet deasupra cat se raceste.
Daca vreti sa folositi forma de copt, eu zic sa lasati mai putin la copt (forma se incinge repede si se arde painea pe suprafata de contact).
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Ma intorc cu o noua reteta si o noua incercare, de asta data mai aproape de ce voiam eu sa-mi iasa. De data asta nu am mai pus tarate (logodnicul nu se omoara dupa gustul de tarate), si am pus niste seminte de floarea soarelui. Asta e reteta:
Ingrediente:
800 g faina integrala
400 ml apa
2 pachete drojdie uscata (data viitoare pun 1 pachet -- 42 g -- proaspata)
2 lgt. sare
1 lgt zahar
1 1/2 lg. ulei
seminte de floarea soarelui (eu am pus vreo 40 g)
Pregatire:
Se pune faina cu sare intr-un lighean incapator. Se face la mijloc o gaura.
Intr-o canita se pune drojdia cu cateva lg. apa calduta si cu zaharul din reteta. Se lasa pana incepe sa faca spuma ca la cappuccino, apoi se toarna in gaura de la faina.
Se adauga apoi restul de apa si se framanta pana va dor toate. Tehnica mea de framantare incepe cu incorporarea manuala a apei pana se face aluatul unitar, apoi incep sa-l boxez cu amandoi pumnii. Din cand in cand iau de pe margini si il indoi in interior, apoi il dezlipesc si-l turtesc de castron, framantand cu podul palmei unei singure maini. Cum ziceam, il framantati pana nu mai stie ce e cu el; apoi adaugati uleiul si-l incorporati bine. Lasati bine infofolit aluatul la dospit si faceti ceva interesant timp de o ora. De exemplu va ganditi cum il modelati dupa aceea.
Pregatiti tava de copt paine. De curand am facut rost de o tava pt paini de 1 kg. Am pus hartie de copt inauntru, nu altceva.
Cand a trecut cam o ora si si-a dublat volumul aluatul, presarati niste faina -- nu multa -- pe o suprafata de lucru. Rupeti cam 2/3 din aluat si il intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu prea subtire. Presarati seminte deasupra si rulati ca la cozonac. Puneti sulul in tava de copt. Mai puneti ceva faina. Rupeti 1/3-a ramasa in doua bucati egale. Le intindeti in doua cosite cam o data si jumatate cat lungimea tavii -- sa nu fie prea subtiri, atentie! Le impletiti si le puneti peste sulul din tava cum va tuna voua: mie mi-a placut sa pun cosita putin intr-o parte. Acoperiti si lasati din nou la crescut cam 30 minute. Apoi dati la cuptor la cam 180 grade.
Mi-a luat cam 40 min sa fac toata painea si a iesit cu adevarat minunata. Am tinut-o cu un servetel deasupra tot timpul, si a fost moale pana in ultima zi. Uite si poze!
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Am incercat si eu painea de casa. cu ceva modificari fata de retetele de mai sus, pt a face o cantitate mai mare.
500 ml apa calduta (2 cani)
50g pachet drojdie (1 pachet)
2 lingurite otet
2 lingurite ulei de masline
1 lingurita sare
4 cani faina integrala
2 cani tarate de grau
1 cana faina alba
Am dizolvat drojdia in apa impreuna cu sarea, uleiul, si otetul, dupa care am adaugat faina. Am framantat manual rezultand un aluat de 1400 grame.
Dupa 1 ora la dospit, am bagat-o in cuptor (incins in prealabil) la 235 de grade pt 40 de minute.
A iesit cea mai gustoasa paine pe care am mancat-o vreodata.
E densa, moale, si dupa o zi nu s-a uscat deloc.
Nu stiu cat rezista in timp, pt ca ieri am mancat jumate din ea .
Începe schimbarea! Aderă la Slăbuţe, prima şi cea mai completă comunitate 100% pentru stilul
de viaţă sănătos. Sfătuieşte-te cu Slăbuţa şi ceilalţi
membri cu experienţă cum să trăieşti sănătos, să slăbeşti corect şi să beneficiezi de cele
mai avansate unelte de nutriţie pe care ţi le oferim gratuit.