Paratha (lipie indiana)
Ingrediente
110 g faina integrala de grau - 95 g pentru aluat + 15 g pentru intins foile 10 ml ulei de samburi de struguri - 6 ml pentru aluat + 4 ml pentru prajit 40 ml apa plata calda Mod de preparare Cele 95 g de faina se amesteca cu 5 ml ulei, se freaca bine sa nu ramanana cocoloase. Se toarna treptat apa calda si se framanta. Se face o bila, se stropeste cu 1 ml de ulei si se acopera. Se lasa 20 de minute. Se incinge bine o tigaie de teflon. Aluatul se mai framanta putin si se imparte in bilute ( 2 mari sau 4 mai mici). Fiecare biluta se aplatizeaza, se pune pe un suport si se da prin faina. Se intinde cate o foaie foarte subtire cu tavalitorul. Dati prin faina de oricate ori este necesar pentru a nu se lipi. Dupa ce s-a incins tigaia se pune cate o foaie. Dupa 1 min, cand incep sa apara bule. se intoarce foaia, se picura putin ulei. Cand incepe sa se umfel intoarceti si pe partea cealalta si picurati putin ulei. Lipiile se vor umfla, apasati cu i lingura de lemn pe ele ca aerul sa se distribuie egal. Mi-au iesit 2 lipii mari, de 70 g fiecare. Pofta buna! Paratha sunt un aliment de baza in bucataria indiana. Se servesc proaspete, calde, cu diverse umpluturi. Informatii nutritionale Calorii 305.7 kcal/100g Grăsimi 8.5 g/100g Carbohidraţi 51.9 g/100g Fibre 8.7 g/100g Zaharuri 0.3 g/100g Proteine 9.8 g/100g Sodiu 3.6 mg/100g O lipie mare are 214 calorii, una mica 107 calorii. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 05:57:43. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.