forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete dietetice de paste si pizza (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-paste-pizza/)
-   -   Pizza de post (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-paste-pizza/pizza-post-2630.html)

ras_cristalin 06 feb 2010 19:17:34

Pizza de post
 
Pentru aluat :
  • 250 g faina alba
  • 100 g tarate
  • 15 g drojdie
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
Pentru ce se pune deasupra :
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 3 ardei
  • 100 g ciuperci fierte
  • 50 g porumb dulce
  • cateva masline
Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si cu sarea. se lasa in asteptate 15 minute. in acest timp, se pregatesc si ingredientele care se pun pe aluat. se curata si se spala legumele si se taie feliute subtiri. de asemenea, maslinele se taie feliute subtiri.
intr-un castron se pun faina si taratele si se amesteca bine cu drojdia dizolvata. se adauga uleiul si apa calduta si se framanta bine pana rezulta un aluat care se intinde usor. Se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. apoi, se intinde o foaie cat tava de la aragaz. Se da la cuptor pentru 5 minute, nu mai mult. Se scoate din cuptor si foaia putin intarita se unde uniform cu un amestec facut din pasta de tomate, mierea, putina sare si sucul de rosii, omogenizat bine. Deasupra se presara legumele si maslinele. Se da la cuptor la foc mediu, 30 de minute.

Sursa : Elena Pridie, "Retete pentru sanatatea noastra", Bucuresti, Casa de editura Viata si Sanatate, 2009

Adella 06 feb 2010 19:40:14

Re: Pizza de post
 
Citat:

Anterior postat de ras_cristalin (Post 80615)
Pentru aluat :
  • 250 g faina alba
  • 100 g tarate
  • 15 g drojdie
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
Pentru ce se pune deasupra :
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 3 ardei
  • 100 g ciuperci fierte
  • 50 g porumb dulce
  • cateva masline
Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si cu sarea. se lasa in asteptate 15 minute. in acest timp, se pregatesc si ingredientele care se pun pe aluat. se curata si se spala legumele si se taie feliute subtiri. de asemenea, maslinele se taie feliute subtiri.
intr-un castron se pun faina si taratele si se amesteca bine cu drojdia dizolvata. se adauga uleiul si apa calduta si se framanta bine pana rezulta un aluat care se intinde usor. Se lasa la crescut 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. apoi, se intinde o foaie cat tava de la aragaz. Se da la cuptor pentru 5 minute, nu mai mult. Se scoate din cuptor si foaia putin intarita se unde uniform cu un amestec facut din pasta de tomate, mierea, putina sare si sucul de rosii, omogenizat bine. Deasupra se presara legumele si maslinele. Se da la cuptor la foc mediu, 30 de minute.

Sursa : Elena Pridie, "Retete pentru sanatatea noastra", Bucuresti, Casa de editura Viata si Sanatate, 2009

Suna foarte bine ..daca inlocuim faina alba cu cea neagra si mai bine:))
PS:Imi place ca esti atat de organizata ...eu de multe ori scriu si nici nu realizez cand gresesc:D


Ora este GMT +2. Ora este acum 17:26:10.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO