forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete dietetice de paste si pizza (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-paste-pizza/)
-   -   ravioli...107 calorii (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-paste-pizza/ravioli-107-calorii-1123.html)

meapasarica 01 sep 2009 19:47:03

ravioli...107 calorii
 
deci..incredibil dar adevarat...ravioli contin decat 107 calorii la suta de grame, tinand cont si de umpluturile diferite cu care ii poti pregati.

Ravioli /ra'vjɔ:li/ sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sun de obicei de forma rotundă sau pătrată.
Opţiunile vegetariene comune includ zarzavaturi şi legume. O foarte cunoscută reţeta lacto-vegetariană include ricotta (brânză cremoasă) şi spanac sau urzici în loc de carne. Cele mai cunoscute umpluturi includ dovleacul, cartofii, sparanghelul, ciupercile ş.a.. Sosurile sunt şi ele la fel de variate ca şi umpluturile; se folosesc sosuri de roşii, pesto, smântână, iaurt şi sosuri pe bază de supe de legume.
Cuvantul „ravioli” derivă de la verbul din limba italiană[/FONT] „riavvolgere” /rjav'vɔlʤere/ (a împacheta). Pastele făinoase umplute au fost introduse probabil în Europa în perioada medievală. Pasta a fost umplută cu carne, peşte şi zarzavaturi incluzând şi ricotta. Sosul de roşii probabil că nu se folosea deoarece roşiile au fost aduse în Europa abia la sfârşitul secolului al XV-lea.
În Italia[/FONT] aproape toate regiunile au propriile lor reţete pentru ravioli. Unele dintre cele mai vechi menţiuni în ceea ce priveşte acest fel de mâncare sunt din secolul al XIV-lea şi ne apar în înscrisurile personale ale lui Francesco de Marco, un comerciant din Prato. Chiar dacă acest fel de mâncare are origine italiană cea mai veche reţetă cunoscută este un manuscris Anglo-Norman din anul 1290.
Ravioli se pot cumpăra astăzi în toate colţurile lumii proaspeţi, ambalaţi sau congelaţi în special în zonele în care comunităţile italiene sunt bine înrădăcinate. Ravioli astăzi sunt confecţionati cu ajutorul liniilor industriale special create de către societăţi italiene cum ar fi: Arienti & Cattaneo, Ima, Ostoni, Zamboni ş.a.; ravioli ambalaţi proaspeţi au de obicei o perioadă de înmagazinaj de şapte săptămâni.
Alte naţionalităţi au paste asemănătoare cu ravioli. Câteva exemple ar fi: jiaozi sau wonton-ul chinezesc (ravioli chinezesti şi tortellini) sunt numiţi „jiaozi italian” (義大利餃) or „wonton italian” (意大利雲吞), în Rusia există pelmenii, în Tibet momo iar în bucătăria evreiască găsim kreplachs. În Liban[/FONT] şi în Palestina acest fel de mâncare este numit Shish Barak (Shishbarak), acelaşi tip de aluat este umplut cu carne tocată şi fiert cu iaurt.

text copiat de pe Wikipedia

Ingrediente pt aluat (4 persoane):
3 oua
2 linguri de apa
2 linguri de ulei
sare
300 grame de faina

Amesteca ouale cu apa, uleiul si sarea intr-un vas, apoi adauga majoritatea fainii. Framanta aluatul pana cand devine omogen si apoi se da la frigider o jum de ora.

Umplutura- sos bolognese sau sos de carne tocata
-branzica de orice fel cu spanac calit...sau ceea ce va sopteste inspiratia culinara

Cand e gata sosul bolognese acesta trebuie lasat sa se raceasca. Intre timp, se scoate aluatul din frigider, se imaprte in doua se intinde pe masa bine tapetata cu faina, o coca subtire, insa nu atat de subtire ca pentru taietei, trebuie sa fie suficient de subtire ca sa poata sa primeasca in ea umplutura. Pe prima jumatate a foii de aluat se aseaza gramajoare de umplutura (se ia cu o lingurita) cu spatii egale intre ele. Inainte sa se intoarca cealalta jumatate de foaie de aluat pe prima, se trece cu o pensula uda printre gramajoarele de umplutura pt ca sa se sigileze bucatile de ravioli. Se apasa bine cu degetul si apoi se taie patratele care se lasa la uscat cam 15 minute.
Se dau la fiert in apa sarata aprox 5 minute si apoi se servesc cu sos de rosii...acelasi sos pe care l-am postat tot eu, adica sos pt blat pizza.

ATENTIE: masa de lucru trebuie mereu tapetata cu faina pt k bucatelele de ravioli se lipesc foarte usor de masa

http://www.fergysonmain.com/cms/comp...ed1eb23af6.jpg

Bon Apetit!

mishutza 01 sep 2009 19:49:08

Re: ravioli...107 calorii
 
Raviolo sunt bleahhhh la Mishutza,poate ar trebui sa incerc sa mi fac singura

meapasarica 01 sep 2009 20:23:08

Re: ravioli...107 calorii
 
Citat:

Anterior postat de mishutza (Post 23938)
Raviolo sunt bleahhhh la Mishutza,poate ar trebui sa incerc sa mi fac singura

ei... e chestie de gusturi...fiecare cu ale lui:)

Slabuta 01 sep 2009 20:25:05

Re: ravioli...107 calorii
 
pai tu le-ai cumparat Mishutza? daca da, atunci inteleg de ce e bleahhhh....alea din comert sunt ciudate rau la gust

meapasarica 01 sep 2009 20:27:27

Re: ravioli...107 calorii
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 23976)
pai tu le-ai cumparat Mishutza? daca da, atunci inteleg de ce e bleahhhh....alea din comert sunt ciudate rau la gust

eu nu am mancat niciodata cumparate:-s...eu le fac de la A-Z, adica nu cumoar nimik...mama mea si bunica mea au facut paste in casa de cand ma stiu, acuma a venit randul meu:D

Slabuta 01 sep 2009 20:29:14

Re: ravioli...107 calorii
 
Citat:

Anterior postat de meapasarica (Post 23977)
eu nu am mancat niciodata cumparate:-s...eu le fac de la A-Z, adica nu cumoar nimik...mama mea si bunica mea au facut paste in casa de cand ma stiu, acuma a venit randul meu:D

eu am cumparat de 3 ori... si au fost ingrozitoare, dar facute in casa am mancat la cineva si mi-au placut :)

meapasarica 01 sep 2009 20:34:09

Re: ravioli...107 calorii
 
Citat:

Anterior postat de slabuta (Post 23979)
eu am cumparat de 3 ori... si au fost ingrozitoare, dar facute in casa am mancat la cineva si mi-au placut :)

eu am mai dat exemplul asta si inainte...baiatul puiucutzului meu e genul care nu mananca nici un fel de mancare facuta in casa, e reticent la orice fel de mancare romaneasca, iar McDon-ul e restaurantul lui a la carte....cand am facut ravioli am crezut k iarasi avem scandal cu mancarea, dar a mancat atat de multe incat a zis: data viitoare cand vin sper ca gasesc din nou de-astea...am ramas masca, asa ca, da e o chestiune de gusturi insa sunt intr.adevar bune

dienusha 01 sep 2009 21:35:12

Re: ravioli...107 calorii
 
mersi de reteta! maine sau poimaine fac si eu

mishutza 01 sep 2009 21:41:11

Re: ravioli...107 calorii
 
Pai eu nu am mancat decat cumparate:-o
Dar............am sa fac odata,da nush cand,hihihi.
Ma gandesc si eu ca alea facute in casa is mai bune.Alea de cumparat is doar acre.:))

meapasarica 02 sep 2009 11:22:19

Re: ravioli...107 calorii
 
Citat:

Anterior postat de mishutza (Post 24017)
Pai eu nu am mancat decat cumparate:-o
Dar............am sa fac odata,da nush cand,hihihi.
Ma gandesc si eu ca alea facute in casa is mai bune.Alea de cumparat is doar acre.:))

Misha, daca iti plac pastele in general, sa zicem pastele cu sos bolognese sau sos de carne tocata, atunci nu are cum sa nu iti placa ravioli pt ca e aceeasi treaba, doar in alta forma...incearca sa faci si iti vei da seama;)


Ora este GMT +2. Ora este acum 08:15:12.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO