Smantana de casa slaba
5 L de lapte slab(eu iau lapte de vaca cu 3.5% si il las de seara pe dimineata, iar dimineata iau deasupra grasimea de pe el....asa cred ca are cam 2....2 si ceva grasime).....daca voi cumparati .... lapte slab de care vreti:) se fierbe si se lasa la racit...cand e caldut de poti tine degetul in el pui 3-4 linguri de iaurt(asa se prinde mai repede...se poate pune iaurt slab dietetic) si se pune intr-un loc caldut...(eu il acoper cu ceva sa fie cald).....cand se prinde se ia deasupra iar grasimea si laptele prins se pune intr-un tifon des la scurs la loc racoros....(dureaza cam 1 zi)....
cand e gata scurs e gros si arata ca o pasta groasa..... se mai fierbe tot asa inca cam 2 L de lapte se pune pasta intr-o cratita inalta si cu mixerul se bate adaugand ca la maioneza laptele fiert caldut....se pune lapte fiert dupa cum va place la gust...eu pun pana se face subtire ca o compozitie de sos...dar nu foarte foarte subtire....... se pune la rece cateva ore timp in care smantana se va intarii si se va ingrosa mult. pofta buna:) daca faceti aceasta reteta sa calculati caloriile sa-mi spune-ti si mie:)....... |
Re: Smantana de casa slaba
daca aveti vreo nelamurire sa nu ezitati sa ma intrebati:)
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 06:46:51. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.