forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete dietetice de sosuri (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-sosuri/)
-   -   Sos pentru paste (http://forum.slabute.ro/retete-dietetice-sosuri/sos-paste-1633.html)

ali_lumi 25 oct 2009 23:17:41

Sos pentru paste
 
vreau si eu pareri si idei despre sosuri face de voi in casa mai light pt paste.

ali_lumi 25 oct 2009 23:18:16

Re: Sos pentru paste
 
facute de voi in casa * (:)gresisem)

Sheba 26 oct 2009 10:03:46

Re: Sos pentru paste
 
Mananc rar paste dar ma pricep cat de cat (ce sa ne mai facem cu modestia asta) :D

Sunt sosuri rosii si albe (evident fara rosii). cele albe in general
sunt mai grase (se bazeaza pe branza, bacon, oua etc).
Cele rosii au la baza fie zarzavat, carne sau peste.
In primul rand calesti un pic ceapa in ff putin ulei de masline. Asta e baza pentru orice sos. Daca e cu peste pui mai putina. Poti pune si un pic de usturoi strivit cu latul cutitului pe care apoi il scoti.
Pentru sosul de zarzavat, poti folosi, ardei, dovlacei, mazare, ciuperci, dovleac de copt (se fac si cu sos alb de dovleac super bune).
Toate le tai cubulete si le calesti un pic cu ceapa si mirodenii (busuioc,origano, menta)
apoi peste pui cam jumatate de borcan de rosii in bulion si lasi sa fiarba totul pana mai scade. tre sa fie de consistenta cam ca iaurtul.
Sare dupa gust. Eu nu prea pun. Apoi pui pastele in tigaia in care ai pregatit sosul si le mai incalzesti un pic. Peste ele in farfurie un pic de branza rasa foarte uscata.
Cele cu carne pornesti tot de la ceapa plus usturoi. Eu pun si un pic de ardei gras si ciuperci cand am. Cand ceapa si ardeiul s-au innmuiat adaugi carnea tocata (vita), cand e pe facute la fel jumate de borcan de rosii in builion.
Daca vrei si ai poti folosi si rosii proaspete. Ca mirodenii la carne merge origano si un pic de cimbru. Poti adauga si 2-3 boabe de piper.
Aceiasi poveste cand e sosul gata pui pastele peste sos si le incalzesti un pic. si apoi le servesti.
La cele cu peste in general se foloseste tonul in conserva. Sunt si altele cu fructe de mare dar eu nu mananc asa ca habar n-am cum se fac. Mi-a fost rau cand eram mica si am ramas cu chestia asta
Cele cu ton se fac simplu de tot, un pic de ceapa, si peste pui conserva si apoi sosul de rosii. da-ti place poti pune si un pic de ardei usturat proaspat (in toate variantele).
Eu de obicei vad cam ce am prin frigider si inventez pe loc (iar modestia intruchipata) :)

Ps o portie normala la ei e de 80-90 de grame de paste crude nu mai
mult. Ptr diete recomanda cam 70-75g

Okk imi ploua in gura... pana diseara sper sa-mi treaca :))

ali_lumi 26 oct 2009 10:15:02

Re: Sos pentru paste
 
suna yammy, chiar am sa :Dincerc


Ora este GMT +2. Ora este acum 08:22:15.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO