Paine de casa (incarcatura glicemica 6/30 gr)
Ingrediente:
150 g tarate de grau 150g faina integrala de grau, 1 lingura ulei masline un praf de sare 20 g drojdie 80-100 ml apa(drojdia am neglijat-o in calcule pt ca dadea ceva la a 2a zecimala la rezultatul final :D) Se amesteca bine toate ingredientele( drojdia se dizolva in putina apa calduta), se da forma de paine( sau painita, in functie de cantitati;) ) si se lasa in tava la crescut, la cald, aprox. 1 ora. Sa nu va asteptati sa creasca foarte tare! Se coace la foc mediu aprox. 1 ora( dupa 45 min se poate verifica, sa nu se arda). Pofta buna!! Calcul GL: -tarate de grau :IG 15 carbo 64.5/ 100g -faina integrala grau :IG 60 carbo 72.57/ 100 g 1.5*15*64.5/100+1.5*60*72.57/100=14.51+65.31=79.82 Pt aprox 400 g paine avem GL 79.82deci GL rotund pentru 100 g paine 20 |
Ora este GMT +2. Ora este acum 04:09:40. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.