forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Aperitive (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-aperitive/)
-   -   Bavareza de branza de vaci, castraveti si sos de menta (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-aperitive/bavareza-branza-vaci-castraveti-sos-menta-5948.html)

TinAlexa 08 aug 2010 17:21:17

Bavareza de branza de vaci, castraveti si sos de menta
 
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle

Bavarezã de brânzã de vaci, castraveti si sos de mentã
Pentru 6 persoane: Ingrediente:

Pregãtire: 30 min. Fierbere: 5 min. Rãcire: 3 h.
500 g brânzã de vaci cu 20% MG
2 dl lapte
3 foi de gelatinã
400 g castraveti si 1/2 castravete, pentru sos
200 g rosii
10 frunze proaspete de mentã
sare, piper
Spãlati, curãtati de pielitã si de seminte rosiile, dupã ce le-ati opãrit 30 de secunde. Curãtati castravetii de coajã si lãsati-i la scurs, împreunã cu rosiile, timp de o orã, presãrati cu sare grunjoasã. Amestecati brânza de vaci, sarea, piperul si menta tocatã.
încãlziti laptele si puneti în el foile de gelatinã, dupã ce le-ati înmuiat, în prealabil, în apã rece si le-ati scurs. Amestecati usor laptele cu brânza.
Clãtiti si scurgeti rosiile si castravetii. Tãiati-i cubulete si pu-neti-i în compozitie. Turnati acest amestec într-o formã de chec si bãgati-1 3 ore la frigider.
Faceti un sos din jumãtatea de castravete si foile de mentã, bãtându-1 cu mixerul. Sãrati si piperati.
Scoateti bavareza din formã, în momentul în care o serviti, si turnati sosul deasupra.
Sugestii:
Menta poate fi înlocuitã cu busuioc, iar sosul de castraveti cu un sos de rosii cu busuioc.


Ora este GMT +2. Ora este acum 23:07:26.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO