Bavareza de branza de vaci, castraveti si sos de menta
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle
Bavarezã de brânzã de vaci, castraveti si sos de mentã Pentru 6 persoane: Ingrediente: Pregãtire: 30 min. Fierbere: 5 min. Rãcire: 3 h. 500 g brânzã de vaci cu 20% MG 2 dl lapte 3 foi de gelatinã 400 g castraveti si 1/2 castravete, pentru sos 200 g rosii 10 frunze proaspete de mentã sare, piper Spãlati, curãtati de pielitã si de seminte rosiile, dupã ce le-ati opãrit 30 de secunde. Curãtati castravetii de coajã si lãsati-i la scurs, împreunã cu rosiile, timp de o orã, presãrati cu sare grunjoasã. Amestecati brânza de vaci, sarea, piperul si menta tocatã. încãlziti laptele si puneti în el foile de gelatinã, dupã ce le-ati înmuiat, în prealabil, în apã rece si le-ati scurs. Amestecati usor laptele cu brânza. Clãtiti si scurgeti rosiile si castravetii. Tãiati-i cubulete si pu-neti-i în compozitie. Turnati acest amestec într-o formã de chec si bãgati-1 3 ore la frigider. Faceti un sos din jumãtatea de castravete si foile de mentã, bãtându-1 cu mixerul. Sãrati si piperati. Scoateti bavareza din formã, în momentul în care o serviti, si turnati sosul deasupra. Sugestii: Menta poate fi înlocuitã cu busuioc, iar sosul de castraveti cu un sos de rosii cu busuioc. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 23:07:26. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.