forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Aperitive (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-aperitive/)
-   -   Bavareza de sparanghel (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-aperitive/bavareza-sparanghel-5957.html)

TinAlexa 08 aug 2010 17:23:52

Bavareza de sparanghel
 

Bavarezã de sparanghel
Ingrediente:
Pentru 4 persoane
Pregãtire: 15 min. Fierbere: 20 min. Rãcire: 2 h
1 kg de sparanghel
30 ci de lapte semi-smântânit 6 foi de gelatinã
2 albusuri
l lingurã de smântânã degresatã
Spãlati si curãtati sparanghelul, tãiati-1 în bucãtele si pãstrati câteva vârfuri pentru decor, pe care le veti fierbe în apã cu sare. Fierbeti celelalte bucãti de sparanghel în lapte, timp de 20 de mi nute, si amestecati totul cu mixerul.
Adãugati gelatina înmuiatã, în prealabil; în apã rece si scursii, precum si smântânã. Sãrati, piperati, lãsati preparatul la rece câtevn minute.
încorporati, apoi, albusurile bãtute spumã foarte tare. Umeziti peretii unor forme mici (patru). Turnati amestecul în fiecare dintre ele si lãsati-1 sã se prindã, la frigider, timp de 2 ore.
Scoateti bavareza din forme, înainte de-a o servi si decorati-o cu vârfurile de sparanghel puse deoparte.
Sugestii:
Fiecare bavarezã poate fi prezentatã în mijlocul farfuriei, decoratã cu câteva vârfuri de sparanghel si asezonatã cu o lingurã de sos vinegretã. Acest sos poate fi preparat cu otet parfumat (cu tarhon etc.) sau cu vin de Xeres si cu ulei de mãsline.



Ora este GMT +2. Ora este acum 14:05:06.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO