forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Dulciuri si Deserturi (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-dulciuri-deserturi/)
-   -   Crema de zahar ars cu fructoza (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-dulciuri-deserturi/crema-zahar-ars-fructoza-2840.html)

Karinna 19 feb 2010 20:34:28

Crema de zahar ars cu fructoza
 
Ingrediente:
8 Oua
1 l lapte degresat
3 linguri de fructoza
esenta de vanilie
1 lingurita coaja de lamaie sau portocala rasa (optional, pentru aromatizare)
1 lingurita de coniac sau 2-3 picaturi de esenta de rom (optional, pentru aromatizare)
5 linguri fructoza ptr final (sau mai mult daca doriti mai mult sirop)
frisca pentru ornat sau servita alaturi de crema aceasta[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

Intr-o cratita se pun laptele, 4 linguri zahar, esenta de vanilie si aromele.
Se lasa sa dea in clocot la foc potrivit, dupa care se ia de pe aragaz.
Intre timp se bat bine ouale la robotul de bucatarie sau cu mixerul.
Peste ouale batute se toarna incet compozitia de lapte amestecand in continuare totul la robot la viteza maxima.

Intr-o alta cratita se pun cele 5 linguri de fructoza si se amesteca in continuu cu o lingura de lemn (la foc mare) pana cand fructoza se topeste si devine un pic aurie (sa nu se arda pentru ca va avea un gust amar).
Se acopera peretii cratitei cu fructoza. Aceasta operatie se executa rapid, pentru ca se intareste in cateva secunde.

Peste forma astfel imbracata se toarna compozitia de lapte + oua si se da la cuptor intr-o tava cu apa clocotita, timp de 1h 15' la o temp. de 150C.

Crema de zahar ars se lasa sa se raceasca inainte de a fi scoasa din forma si asezata pe un platou mai adanc.
Se orneaza cu frisca in final sau se lasa ca atare.

mailin 01 aug 2010 23:06:36

Re: Crema de zahar ars cu fructoza
 
buna, am facut astazi crema de zahar ars si a iesit foarte buna. Doar ca dupa 1 ora si 15 min la 150 grade nu s-a intamplat nimic, asa ca am mai pus 40 de min la 250 grade si acum e grozava. multumesc de reteta :)

Ioana slaba 12 sep 2010 14:13:32

Re: Crema de zahar ars cu fructoza
 
Buna Karina,

Ca sa fie Montignac faza 1 trebuie sa fie facuta cu smantana dulce in loc de lapte degresat.

Am postat si eu o crema de zahar ars s-a discutat pe tema ei la Monti si a fost mutata la Faza II.

sa te uiti la discutia despre lapte.

in rest...ce sa zic..si mie mi-a placut ;)


Ora este GMT +2. Ora este acum 03:01:37.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO