forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Dulciuri si Deserturi (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-dulciuri-deserturi/)
-   -   Fondant de portocale (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-dulciuri-deserturi/fondant-portocale-10415.html)

TinAlexa 12 oct 2011 02:14:46

Fondant de portocale
 
1 ataşament(e)
  • 2 portocale bio
  • 4 oua
  • 125 gr pudra de migdale
  • 100gr fructoza
  • 40 gr faina de naut
  • 1 pliculet praf de copt sau bicarbonat

Cuptorul se preincalzeste 160C
Am luat o forma de tort mica pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Portocalele se dau pe razatoare, apoi se extrage sucul.
Se bate oualele cu fructoza volumul va creste dar nu se dubleaza se adauga coaja de portocala apoi pudra de migdale dar atentie amestecati cu o paleta nu mai folositi mixerul, praful de copt sau bicarbonatul, faina de naut, sucul de portocale. Eu am amestecat pudra de migdale cu faina de naut si praful de copt sau bicarbonatul.
Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pentru 40 minute, exista posibilitatea ca sa se arda partea de deasupra daca este cazul acoperim cu folie de aluminiu. ( eu nu am facut asta)

Se poate face un sirop ( eu nu am facut asa ceva) din sucul unei portocale si o lingurita de Grand Marnie sau rom se face sirop, se toarna deasupra fondantului.


Acest fondant este PL dar poate fi GP daca eliminam galbenusele.


Ora este GMT +2. Ora este acum 19:01:20.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO