Discuta despre Retete Montignac Faza I - Dulciuri si Deserturi in cadrul subiectului Tort Pufos, parte din categoria Retete Dieta Michel Montignac - Faza I; TORT PUFOS
Ideea nu imi apartine, reteta am gasit-o pe un site (culinar punct ro) in timp ce cautam un ...
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni. In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Ideea nu imi apartine, reteta am gasit-o pe un site (culinar punct ro) in timp ce cautam un tort ok pentru o persoana diabetica.
Dar se face destul de usor si e delicios.
Pentru o tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 de cm)
INGREDIENTE:
A. Pentru 2 BLATURI
- 8 oua
- 240 g. de fructoza
- 80 g. cacao
Pentru a face blaturile e bine sa faceti intai unul, sa il coaceti, apoi sa il preparati pe al doilea si il coaceti. Asa ca, pentru primul blat:
* se separa albusurile de galbenusuri (4 oua)
* galbenusurile se freaca bine cu 60 g de fructoza pana iese o crema galbuie
* se adauga cacao si se amesteca bine (40 g) - iese destul de groasa compozitia in acest punct
* se adauga albusurile batute spuma cu 60 g de fructoza (se pune la sfarsit iar frisca se intareste), incorporandu-se cu grija altfel nu iese blatul pufos)
* se toarna in tava pe hartia de copt unsa cu ulei
* se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu (sau 160° pt cele electrice, fara ventilatie) pentru 10-20 de minute. ATENTIE, se poate arde usor! Daca nu e facut inca (se vede ca nu e uscat deasupra), se mai lasa inca 5 minute - nu incercati cu degetul ca ramane urma, eventual se poate folosi scobitoarea.
* cand e gata, se scoate peretele tavii iar blatul, cu tot cu hartia de copt, se scoate si se lasa sa se raceasca bine, apoi se desprinde usor si hartia ( e f. usor daca pui un platou pe el, il rasucesti cu tot cu hartie si apoi dezlipesti cu grija)
Se poate trece la al doilea blat, procedand la fel ca la primul. Cine are doua tavi la fel e perfect ca face ambele blaturi in acelasi timp si le lasa la racit in forma.
B. CREMA
- 500 g branza philadelphia sau 500 g. de mascarpone (eu am facut cu mascarpone)
- 160 g fructoza (iese destul de dulce asa, eu am pus in jur de 120-130 g)
- 500-600 ml de frisca lichida (in functie de cum gasiti cutiile, la 250 sau la 300, eu am avut 2 de 250 ml)
Mod de preparare:
* branza (mascarpone) si fructoza se amesteca bine, pana la topirea fructozei si obtinerea unei compozitii omogene
* frisca se bate bine si se adauga peste compozitia facuta anterior
Variante de gusturi:
1. se adauga zeama de la 2 lamai si atunci crema iese acrisoara (in acest caz lasati 140 g. de fructoza)
2. se adauga 2-4 fiole de esenta de vanilie (depinde cat de tare e), sau, si mai bine, se utilizeaza betele de vanilie si atunci crema iese f. parfumata (delicioasa de-a dreptul)
3. se adauga piure de fructe de padure, afine, etc.
4. orice alte fructe cubulete, suc de fructe (ATENTIE! daca e suc de fructe, atunci puneti si cateva foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa pentru 10 minute si dizolvate in acest suc fierbinte, dar nu clocotit pentru a nu se lasa crema. Sucul cu gelatina se lasa in prealabil sa se raceasca, apoi se amesteca in crema) sau migdale, nuci, bucatele de ciocolata sau ciocolata rasa (atunci ai crema stracciatella) etc.
C. ASAMBLARE:
* in forma de tort, cu peretii fixati, se pune primul blat, un strat de crema, al doilea blat, un alt strat de crema
* se da la frigider pentru cel putin 2 ore
* se scoate peretele tavii, se acopera peretii tortului cu frisca (eventual crema daca v-a mai ramas)
* se pulverizea bine cacao pudra. Iese f. bine, aratos si gustos
Eu am impartit cantitatea de crema in doua, o parte am facut-o cu vanilie, alta parte am facut-o cu fructe de padure, astfel: am cumparat 300 g. de fructe de padure congelate, le-am pus la scurs. Fructele le-am facut piure si le-am adaugat in crema. Sucul (zeama lasata) l-am incalzit si am dizolvat un pachet de foi de gelatina (inmuiate inainte timp de 10 minute in apa). Dupa ce s-a racit l-am amestecat cu restul cremei. Deoarece fructele de padure sunt destul de acre, e necesar sa se puna cele 80 g de fructoza (eu am pus mai putin si a fost cam acra crema).
Pare f. mult de facut, dar nu e.
Varianta si mai simpla sa folosesti o tava dreptunghiulata de 27 x 28 cm. Se face un singur blat. Se taie in 3 fasii egale de 9 cm fiecare (dupa ce blatul s-a racit). Ies astfel 3 blaturi de 9 x 28 cm fiecare.
Cantitatile folosite in acest caz sunt injumatatile ata pt blat cat si pt crema (in cazul in care ouale sunt mici, se pun 5 oua in loc de 4). Astfel iese un tort cu 3 blaturi si cu crema peste fiecare blat, dreptunghiular - arata mai mult a prajitura. Si se taie f. bine in triunghiuri.
Atasez si poze. Al meu tortul nu am mai avut timp sa-l ornez , trebuia sa ii acopar si peretii cu frisca sau cu crema. Si nici pozele cu el nu sunt cine stie ce pt ca l-am dus la spital unei persoane internate. Asa ca in conditiile date, cam asta mi-a iesit.
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
nicoleta100, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2732 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2215 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1699 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Nu stiu Nico. Ca nu l-am cantarit la sfarsit. Dar e ok pt Monti.
Oricum, cred ca are ceva ca sunt oua, e smantana, e mascarpone. Dar nu are deloc faina asa ca e bine zic eu.
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Ideea nu imi apartine, reteta am gasit-o pe un site (culinar punct ro) in timp ce cautam un tort ok pentru o persoana diabetica.
Dar se face destul de usor si e delicios.
.................
Varianta si mai simpla sa folosesti o tava dreptunghiulata de 27 x 28 cm. Se face un singur blat. Se taie in 3 fasii egale de 9 cm fiecare (dupa ce blatul s-a racit). Ies astfel 3 blaturi de 9 x 28 cm fiecare.
Cantitatile folosite in acest caz sunt injumatatile ata pt blat cat si pt crema (in cazul in care ouale sunt mici, se pun 5 oua in loc de 4). Astfel iese un tort cu 3 blaturi si cu crema peste fiecare blat, dreptunghiular - arata mai mult a prajitura. Si se taie f. bine in triunghiuri.
Atasez si poze. Al meu tortul nu am mai avut timp sa-l ornez , trebuia sa ii acopar si peretii cu frisca sau cu crema. Si nici pozele cu el nu sunt cine stie ce pt ca l-am dus la spital unei persoane internate. Asa ca in conditiile date, cam asta mi-a iesit.
arata gustos....
andral, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2342 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1825 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1438 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Ultima dată editat de VAmedeea; 27 ian 2012 at 10:15:09.
Arata delicios Ame!Ceva asemanator am facut si eu de revelion doar ca am pus si un blat de migdale.Il mananci fara frica
__________________
Controlul carbohidraților
laurra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1233 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
astazi am reusit sa gust tortul facut dupa reteta ta...am facut crema cu frisca mascarpone si zmeura,nu am pus gelatina si asta a fost un mic defect,crema nu s.a intarit...dar gustul a iesit super..unul dintre cele mai bune torturi incercate pana acum....am pus blat crema,blat crema si peste frisca aromatizata cu vanilie....un deliciu...am sa incerc ( nu stiu cand dar am in gand) si cu indulcitor sa vad daca reusesc sa obtin ceva comestibil
andral, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2342 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1825 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1438 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
astazi am reusit sa gust tortul facut dupa reteta ta...am facut crema cu frisca mascarpone si zmeura,nu am pus gelatina si asta a fost un mic defect,crema nu s.a intarit...dar gustul a iesit super..unul dintre cele mai bune torturi incercate pana acum....am pus blat crema,blat crema si peste frisca aromatizata cu vanilie....un deliciu...am sa incerc ( nu stiu cand dar am in gand) si cu indulcitor sa vad daca reusesc sa obtin ceva comestibil
Eu una pot spune ca am ramas cu gandul la el. Nu sunt genul sa repete retetele, dar asta e singura pe care o voi mai face. Ca se face rapid si e f.f.f. bun.
Data viitoare il fac in varianta simpla, crema cu vanilie, blat in tava dreptunghiulara, nu ma mai chinui ca la primul. Si poate fulgi de cioco amaruie deasupra.
Ma bucur ca ti-a placut!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Începe schimbarea! Aderă la Slăbuţe, prima şi cea mai completă comunitate 100% pentru stilul
de viaţă sănătos. Sfătuieşte-te cu Slăbuţa şi ceilalţi
membri cu experienţă cum să trăieşti sănătos, să slăbeşti corect şi să beneficiezi de cele
mai avansate unelte de nutriţie pe care ţi le oferim gratuit.