paine montignac
imi cer scuze,nu am stiut unde sa trec reteta,asa ca am postat aici.
eu cumpar de la plafar faina de grau integrala,si purced la munca. 410 gr.faina+1 plic drojdie uscata dr.oetker,se amesteca bine. se adauga 300 ml.apa calda,si 1 lgt.(lingurita sare). le amestec toate cu paletele inelare de la mixer,pun intr-un vas,acopar,las la crescut(in cuptorul neaprins)30.minute. apoi,scot,mai amestec odata aluatul,dau forma rotunda,pun pe hartie de copt intr-o tava rotunda(sau ce aveti), pudrez bine cu faina acopar si mai las 20 minute. bag la cuptorul incins,las cam 40-45 minute,cum va place de prajita. o scot,o ung cu mana cu apa rece,acopar cu o carpa curata,si las la racit. se mananca dimineata,cu lactate slabe si legume. sotu meu,nu mai vrea alta paine,iar pe caldura asta,mor sa o fac. pup fetele curajoase. |
Re: paine montignac
1 ataşament(e)
Citat:
multumesc mult de reteta. azi am facut prima mea painica si a iesit foarte bine dupa parea mea.eu am pus drojdie de bere. Ataşament 5127 |
Re: paine montignac
Citat:
Wow, Luiza, ce bine arata! Poate asa prind si eu curaj sa fac in week-end, ca mi-era teama ca n-o sa-mi creasca.:D Cata drojdie ai pus, un pachetel mic? Mersi!>:D< |
Re: paine montignac
Citat:
buna Sabine, eu am pus 20g de drojdie de bere ca nu aveam drojdie uscata si am amestecato cu un pic de apa calduta si apoi am adaugato la compozitie. pt prima painica sunt foarte multumita. mult succes. pup |
Re: paine montignac
Citat:
|
Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
Am incercat reteta lui Jamie de paine cu trei sferturi faina de secara integrala si un sfert de faina de grau tot integrala. Problema e ca taratele din faina integrala fac ca tot aluatul sa fie tare greu si nu prea creste cum mi-as dori eu. Gustul e minunat, pun si sare, seminte de in, mirodenii, putin cimbru, busuioc si uneori usturoi sau ceapa.
Reteta este urmatoarea, poate stie cineva unde gresesc:-/ - 500 gr. faina (eu fapt pun din ochi o jumatate de punga de faina secara de 1 kg si inca o parte de faina de grau considerand ca secara ar fi cam trei sferturi din totalul fainii) sare dupa gust si toate mirodeniile puse de la inceput incorporate in faina - o nuca mica de drojdie cu o lingurita de miere intr-o canuta ii adaug putina apa calda sa o simt la mana putin calduta nu fierbinte, apoi pun drojdia dizolvata intr-un "colt" al castronului cu faina si o incorporez prima - adaug apa la aceeasi temperatura cat cuprinde faina ca sa fie un aluat suficient de moale cat sa-l pot amesteca dar suficient de tare ca sa il simt ferm la mana. Framant aluatul cam 15 minute pana cand i se schimba un pic textura si devine mai elastic - poate trebuie mai mult framantat? - las la dospit 40 de minute in bucataria calda - trebuie sa isi dubleze volumul. - iau aluatul din nou la framantat 1 minut, acum adaug ceapa si usturoi daca vreau, formez painea si o pun in tava pe hartie de copt, fie tava de cozonac fie o cratita daca vreau o paine rotunda si o crestez adanc cu cutitul. Eu aici am probleme ca aluatul devine lipicios si nu pot forma o painica asa cum imi place, ultima oara am udat mainile cu apa si am facut ca aluatul sa nu mi se mai lipeasca de mana asa tare... - las din nou painea la dospit in loc cald 40 de minute, si iar trebuie sa devina dubla. - se pune in cuptorul incalzit si se coace pana cand se rumeneste la suprafata. Si aici e ceva care nu imi place, mi se pare ca miezul ramane indesat, un pic lipicios si nefacut, dar coaja e complet facuta si daca o mai las se arde. Mentionez ca nu o las in cuptor la foc mare, ci la mic, ca sa aiba timp sa se coaca bine. |
Re: Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
Am facut niste modificari, plus ca am cantarit niste cantitati, deci:
- 400 de grame de mix de fainuri integrale, din care 100 de grau, si 300 de secara sau 100 grau, 200 secara si 100 orz, amestecate cu un praf de sare si condimente daca vreti ca painea sa aiba gust de busuioc, cimbru sau alte chestii - 20 de grame de drojdie cu o ligurita de miere, amestecate cu putina apa Se face cald in bucatarie, si se incepe treaba: se amesteca bine faina cu sarea si condimentele, se pune intr-o parte drojdia dizolvata cu mierea si se amesteca un pic, apoi se pune restul de apa calda putin mai clada ca temperatura mainii (am constatat ca un aluat mai moale, chiar daca ramane lipicios, creste mai bine asa ca am pus 350 gr. apa la 400 gr. faina - poate e prea mult?), se framanta 15 minute, se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, se aseaza in forma framantandu-se din nou cam 1 minut (eu o pun cu hartie de copt, e mai sigur... si pentru ca e lipicioasa si are o suprafata neregulata mi-am umezit mainile cu apa si am netezit-o si apoi am crestat-o cu cutitul) si se pune din nou la crescut intr-un loc cald. Se pune in cuptorul fierbinte cand volumul s-a dublat iar si se coace pane se rumeneste la foc mediu ceva pareri:-/ |
Re: paine montignac
Ca tine fac si eu paine, numa ca nu pun miere deloc, doar faina, drojdia , sare si apa, eu o framant mult, si o las toata noaptea la crescut..intr ala pozele mele cu mancare si o sa vezi acolo cat a crescut..Si eu las coca mai molicica, tot asa am observat ca creste mai bine:)
N-ti face probleme daca iese mai lipicioasa, si cea din comert e asa, umeda si lipicioasa..La mine nu iese deloc lipicioasa, dar eu ii pun doar faina integrala, poate de aceea:-/ Oricum, daca e buna la gust, e ok, nu-ti face mari probleme pt aspect;)>:D< |
Re: paine montignac
Citat:
o sa-ti caut pozele |
Re: paine montignac
:)) nu masor, pun cam juma de punga de faina, juma de cubulet de drojdie si o lingurita sare..drojdia o topesc in apa calda, si framant tot cu apa calda..in rest fac la fel ca tine, pe hartie pergament..
Din juma de punga de faina imi ies cam 5 painisoare(chifle), eu mananc una la md si al meu restul:)) |
Re: paine montignac
Citat:
|
Re: paine montignac
Citat:
Am incercat si eu reteta aceasta de paine....dar nu a iesit de nici o culoare:((...mi-a iesit un aluat moale ca si de clatie....a crescut el ce a crescut...dar tot nu s-a ingrosat sa pot sa-i dau forma si l-am pus intr-o forma de chec.....dar nu vreau sa va zic ce am scos din cuptor......:( Este prima mea paine....nu stiu ce nu am facut bine.....mi se parea foarte simpla cand am citit....dar nu mi-a iesit. Va rog sa ma lamuriti si pe mine.... A...am uitat sa specific ca am folosit si faina int de grau si de secara....oare asta sa fie problema??? |
Re: paine montignac
Citat:
Mult succes, nu se poate sa nu iti iasa >:D< |
Re: paine montignac
Si eu la fel fac,Mihaela,din 500 gr de faina si juma de cub de drojdie,cu apa calduta si atat..fara fructoza,lapte etc..Creste f frumos.Si coca sa fie potrivita,daca iese prea moale mai adaugati faina,daca e prea tare mai puneti putina apa:)
|
Re: Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
buna, din ce am vazut la painea measi o compar cu a ta, tu pui putina drojdie, la 1 kg de faina se pun 50 grame de drojdie proaspata iar la aparat de facut piine trebuie 3 lingurite de drojdie uscata activa(neaparat activa pentru aparat de facut piine)creste mai bine cu mai multa drojdie pe care o inmoi cu apa calduta si o lingura de faina din cea pregatita,lasi la crescut drojdia 15 minute apoi o pui in faina in care ai adaugat samnaturi si 1, 2 lingurite de sare framanti bine aluatul si lasi la crescut vreo30 de minute apoi formezi piinicile cu un pic de faina pe planseta ca sa nu se lipeasca aluatul de miini, mai lasi inca 30 de minute la crescut si pui in cuptor la foc mic pentru 45 -50 minute sau mai mult daca nu s-a intarit coaja. Piinea trebuie sa se raceasca bine inainte sa o tai(se cruzeste daca o tai cand e fierbinte).Nu o sa iasa din faina integrala piine moale si pufoasa ca din cea alba, dar e buna si e integrala suta la suta, si mai ales cand e facuta de tine e si mai buna.
|
Re: paine APTA 100% montignac
AVENUR =paine apta 100% Monti,SE POATE CONSUMA LA ORICE ORA CU ORICE ALIMENT (substituie Wasa Fibre 24 % fibre care am inteles ca nu se gaseste in RO),avand un IG 35.
INGREDIENTE:300-350 ML APA (sau lapte degresat 0 % MG si fara lactoza) 225 GR TARATE DE OVAZ 150 GR GLUTEN DE GRAU 1/2 CUB DE DROJDIE PROASPATA (se prefera inaintea celei uscate ) UN PRAF DE SARE 2-3 LINGURI DE FRUCTOZA (SAU PUTINA ZAHARINA ,SAU SI MAI BINE FARA INDLCITORI -eu nu folosesc) Glutenul sa fie ultimul ingredient pe care il adaugati ,face aluatul lipicios.Se prepara ca orice paine de casa (se dizolva drojdia in putina apa calduta se adauga sarea ,taratele si glutenul.Se lasa la crescut putin ,se coace 45 min la 180º.Se poate bate un ou si adauga kiteva seminte pedeasupra.Eu am scos din lista semintele ,oul si fructoza. |
Re: paine montignac
Citat:
Dar cum e la ust? Ca nu ma incanta treaba ca e facuta doar din tarata si gluten... In ro gasesti faina Slabesti Mancand (SM ii spunem noi) si are IG mic. Faci painica din ea si e buna, seamana cu painea integrala. Plus ca faina de tipul asteia este un sortiment si pt dulciuri. E o combinatie de tarate, faina de soia, faina integrala si nu mai stiu eu ce pe la ingrediente pe acolo. Si am incercat-o (trimisa din tara) cateva luni si nu m-am ingrasat, am slabit in continure, nu am avut probleme. iar dulciurile ies super bune. Bine, acum nu am mai comandat pt ca daca nu e folosita expira repede. Nu contine conservanti de nic un fel. Si am aruncat cateva pachete pt ca dulciuri fac f. rar. Si nici cu painea nu ma omor. |
Re: paine montignac
Pt mine ca gust e acceptabila ....iese ca o painica moale su o coaja tare .Faina de care vb spunene unde se cumpara . kit kosta .kum arata si o adaugam la lista de produse LA CUMPARATURI CU MONTIGNAC,IN ROMANIA!
|
Re: paine montignac
Citat:
|
Re: paine montignac
Citat:
Dar acum fiecare face ce vrea. Si pana la urma eterni nu suntem, mai devreme sau mai tarziu tot murim, e dreptul fiecaruia sa aleaga cat de mult doreste sa se protejeze sau sa se bucure de mancare.:) |
Re: paine montignac
Voi la ce temperatura bagati painica la cuptor? Eu am cuptor electric si am citit pe aici ca voi o puneti la foc mic. Dar cum eu nu pot regla intensitatea flacarii ci doar a temperaturii, nu stiu la cat sa o las ca sa fie facuta si la mijloc si sa nu se arda coaja.
|
Re: paine montignac
Citat:
|
Re: paine montignac
Citat:
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 12:34:42. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.