forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Panificatie (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-panificatie/)
-   -   Paine tip Wasa (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-panificatie/paine-tip-wasa-3427.html)

OitaVesela 26 apr 2010 19:26:34

Re: Paine tip Wasa
 
Fetelor mi-am cumparat si eu din astea din supermarket si imi plac. As face si eu acasa. Astea acasa ies tot asa tari ca biscuitii?

sunshine 27 apr 2010 05:42:12

Re: Paine tip Wasa
 
da, ies tari. poate chir prea tari :)) eu am tinut o in frigider, ca mi a luat o sapt si ceva sa o termin, desi am mancat in fiecare dim cate 4 felii

VAmedeea 27 apr 2010 20:48:49

Re: Paine tip Wasa
 
Citat:

Anterior postat de VentoFreddo (Post 164975)
:((:((:((Vreau si euuuu..Ame, tu de unde gasesti tarate aici:-/:(ca eu am tot cautat(crusca ii zice, nu?) si nu-i..am gasit faina manitoba , o fi buna?:-/

Emi, nu stiu ce e faina de care zici tu. Crusca se gaseste doar in farmacii sau in mag. unde au produse naturiste, gen creme, uleiuri, siropuri, etc. Mie mi-a cumparat-o nepoata batranei ca si eu am cautat de am innebunit inainte. Dar Loly spune ca in zona ei nici macar unde am scris eu nu se gaseste.:(

sunshine 09 mai 2010 09:29:11

Re: Paine tip Wasa
 
Citat:

Anterior postat de sunshine (Post 144694)
Azi am fost gospodina si am facut si paine :)


- 1 cana (250 ml) faina integrala - 140 gr
- 1 cana tarate fine -90 gr
- 1 pliculet drojdie uscata - 7 gr
- 1 cana apa
- sare


Se amesteca toate ingredientele. Se lasa deoparte aprox 20 min. Intre timp se incinge cuptorul. Apoi se intinde o foaie subtire , se formeaza patratele, se pun pe o tava cu hartie de copt, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pt 20 min


Calorii:Calorii Paine tip Wasa, Montignac
Poze:

la aceasta cantitate de faina si tarate se adauga 1/2 cana apa

cata20lyna 28 iun 2010 14:14:25

Re: Paine tip Wasa
 
Eu mi-am cumparat din comert pesmeti "Burger"asa se numesc,exact ca wasa sunt si la gust si ca forma,continutul este acelasi si cred ca sunt conformi,si ii consum la orice masa ca din cate stiu se asociaza si cu grasimi...:d dar mai astept pareri daca ati incercat sau nu:D

valery 14 ian 2011 01:17:32

Re: Paine tip Wasa
 
par grozave painicile , dar unde se poate gasi faina integrala ?

valery 14 ian 2011 01:19:32

Re: Paine tip Wasa
 
par grozav de bune painicile ,dar unde se poate gasi faina integrala ? faina neagra in amestec cu tarata este buna ptr regimul monti ?

VAmedeea 09 feb 2011 22:58:41

Re: Paine tip Wasa
 
Citat:

Anterior postat de cata20lyna (Post 233761)
Eu mi-am cumparat din comert pesmeti "Burger"asa se numesc,exact ca wasa sunt si la gust si ca forma,continutul este acelasi si cred ca sunt conformi,si ii consum la orice masa ca din cate stiu se asociaza si cu grasimi...:d dar mai astept pareri daca ati incercat sau nu:D

Pesmetii Burger sunt conformi regimului Montignac, dar din pacate nu pot fi mancati si in combinatie cu grasimi. Ei au 21% fibre si un IG mediu.
Singurii pesmeti ce pot fi consumati fara probleme in orice combinatie sunt cei WASA cu 24% fibre, dar din pacate nu se gasesc la noi in tara. Ramane varinata folosirii fainii "Slabesti Mancand" care are IG. mic (deja testata de fetele din grupul fetelor care tinem Monti). Cu ea se pot prepara paine sau produse de patiserie conforme.

Citat:

Anterior postat de valery (Post 473941)
par grozav de bune painicile ,dar unde se poate gasi faina integrala ? faina neagra in amestec cu tarata este buna ptr regimul monti ?

Faina integrala sau faina neagra e acelasi lucru. E ok amestecul de faina si tarate, dar produsele pe care le faci nu trebuie sa contina deloc grasimi si nici nu pot fi mancate in asociere cu grasimi.
EX:
- faina integrala, tarate, ou, lapte - Nu e conform
- faina integrala, tarate, albus de ou, lapte degresat (0,1% grasime) - CONFORM.
Painea facuta din faina integrala si tarate se poate consuma doar dimineata in asociere cu lactate degresate, gemuri fara zahar, legume si fructe cu IG. mic.

valery 11 iun 2011 23:10:57

Re: Paine tip Wasa
 
Bunaaa :* multumesc ptr explicatii , dar asavea si eu ceva de adaugat daca-mi permiteti , am inteles ca mai exista un tip de reteta de paine Monti care se poate papa cu orice ...evident fara abuz :)))
paine din faina integrala cu peste 50% tarate se poate manca la masa protido-lipidica, deoarece continutul mare in fibre diminueaza indicele glicemic
painica asta cu tarate 50% poate fi mancata cu orice pentru ca are IG<35
va rog sa ma corectati daca gresesc

VAmedeea 18 aug 2011 07:02:36

Re: Paine tip Wasa
 
Citat:

Anterior postat de valery (Post 685879)
Bunaaa :* multumesc ptr explicatii , dar asavea si eu ceva de adaugat daca-mi permiteti , am inteles ca mai exista un tip de reteta de paine Monti care se poate papa cu orice ...evident fara abuz :)))
paine din faina integrala cu peste 50% tarate se poate manca la masa protido-lipidica, deoarece continutul mare in fibre diminueaza indicele glicemic
painica asta cu tarate 50% poate fi mancata cu orice pentru ca are IG<35
va rog sa ma corectati daca gresesc

Atentie:
painea cu tarate cel putin 50% inseamna ca ai o greutate de tarate cantarita cel putin egala cu greutatea fainii folosite.
Cantitativ, taratele vor fi mult mai multe pt ca sunt f. usoare. Painea ta, ca sa aiba IG mic, va fi de fapt o amestecatura de tarate cu ceva faina printre. Si nu e buna... nici nu stiu daca iese paine sau bolovan....
Dar se pot adauga tarate de psyllium (care au f. multe fibre), seminte de in, faina integrala de secara, faina de soia, tarate de grau, faina integrala de grau... Toate acestea trebuie sa experiemntezi ca sa vezi ce combinatie e si gustoasa iar cantitatea de fibre se calculeaza. daca are peste 20%, ideal ar fi undeva la 24%... atunci painea ta e buna pt a fi mancata cu orice fel de masa.


Ora este GMT +2. Ora este acum 15:44:21.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO