Paine tip Wasa
3 ataşament(e)
Azi am fost gospodina si am facut si paine :)
- 1 cana (250 ml) faina integrala - 140 gr - 1 cana tarate fine -90 gr - 1 pliculet drojdie uscata - 7 gr - 1 cana apa - sare Se amesteca toate ingredientele. Se lasa deoparte aprox 20 min. Intre timp se incinge cuptorul. Apoi se intinde o foaie subtire , se formeaza patratele, se pun pe o tava cu hartie de copt, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pt 20 min Calorii:Calorii Paine tip Wasa, Montignac Poze: |
Re: Paine tip Wasa
acum fetele mai vechi , care stiti, eu zic ca painea asta o pot manca daca vreau si la cina, pt ca are in compozitie 50% tarate, deci f multe fibre. zic bine?
|
Re: Paine tip Wasa
dar la gust cum e? :D
|
Re: Paine tip Wasa
super buna. mie imi place. acum fiecare cu gustul lui... incearca si tu cu jumatate din cantitati si vezi daca iti place. are gust normal..ca orice paine.. nu alba :D
|
Re: Paine tip Wasa
Sunshine, multumim de reteta. La faza cu mancatul la orice masa prefer sa nu imi dau cu parerea pt ca nu stiu. Te pup! Arata f. bine!>:D< |
Re: Paine tip Wasa
sfat: intindeti aluatul cat mai subtire, mie mi-au iesit cam groase
|
Re: Paine tip Wasa
Foarte buna painea :x . Cred ca nu o sa mai mananc niciodata paine cumparata>:)
|
Re: Paine tip Wasa
Mhhmm.....eu mi-am cumparat azi Wasa din Cora dar cred ca maine imi ac si eu sa vedem cum iese :D
|
Re: Paine tip Wasa
:((:((:((Vreau si euuuu..Ame, tu de unde gasesti tarate aici:-/:(ca eu am tot cautat(crusca ii zice, nu?) si nu-i..am gasit faina manitoba , o fi buna?:-/
|
Re: Paine tip Wasa
si eu imi fac painici dinaste de o perioada si sunt multumita, sunt satioase, sunt bune dimineata cu lapte, iaurt, branza degresata. eu le manc numai dimineata deci chear nu stiu daca merge sa le manci si seara.
|
Re: Paine tip Wasa
Fetelor mi-am cumparat si eu din astea din supermarket si imi plac. As face si eu acasa. Astea acasa ies tot asa tari ca biscuitii?
|
Re: Paine tip Wasa
da, ies tari. poate chir prea tari :)) eu am tinut o in frigider, ca mi a luat o sapt si ceva sa o termin, desi am mancat in fiecare dim cate 4 felii
|
Re: Paine tip Wasa
Citat:
|
Re: Paine tip Wasa
Citat:
|
Re: Paine tip Wasa
Eu mi-am cumparat din comert pesmeti "Burger"asa se numesc,exact ca wasa sunt si la gust si ca forma,continutul este acelasi si cred ca sunt conformi,si ii consum la orice masa ca din cate stiu se asociaza si cu grasimi...:d dar mai astept pareri daca ati incercat sau nu:D
|
Re: Paine tip Wasa
par grozave painicile , dar unde se poate gasi faina integrala ?
|
Re: Paine tip Wasa
par grozav de bune painicile ,dar unde se poate gasi faina integrala ? faina neagra in amestec cu tarata este buna ptr regimul monti ?
|
Re: Paine tip Wasa
Citat:
Singurii pesmeti ce pot fi consumati fara probleme in orice combinatie sunt cei WASA cu 24% fibre, dar din pacate nu se gasesc la noi in tara. Ramane varinata folosirii fainii "Slabesti Mancand" care are IG. mic (deja testata de fetele din grupul fetelor care tinem Monti). Cu ea se pot prepara paine sau produse de patiserie conforme. Citat:
EX: - faina integrala, tarate, ou, lapte - Nu e conform - faina integrala, tarate, albus de ou, lapte degresat (0,1% grasime) - CONFORM. Painea facuta din faina integrala si tarate se poate consuma doar dimineata in asociere cu lactate degresate, gemuri fara zahar, legume si fructe cu IG. mic. |
Re: Paine tip Wasa
Bunaaa :* multumesc ptr explicatii , dar asavea si eu ceva de adaugat daca-mi permiteti , am inteles ca mai exista un tip de reteta de paine Monti care se poate papa cu orice ...evident fara abuz :)))
paine din faina integrala cu peste 50% tarate se poate manca la masa protido-lipidica, deoarece continutul mare in fibre diminueaza indicele glicemic painica asta cu tarate 50% poate fi mancata cu orice pentru ca are IG<35 va rog sa ma corectati daca gresesc |
Re: Paine tip Wasa
Citat:
painea cu tarate cel putin 50% inseamna ca ai o greutate de tarate cantarita cel putin egala cu greutatea fainii folosite. Cantitativ, taratele vor fi mult mai multe pt ca sunt f. usoare. Painea ta, ca sa aiba IG mic, va fi de fapt o amestecatura de tarate cu ceva faina printre. Si nu e buna... nici nu stiu daca iese paine sau bolovan.... Dar se pot adauga tarate de psyllium (care au f. multe fibre), seminte de in, faina integrala de secara, faina de soia, tarate de grau, faina integrala de grau... Toate acestea trebuie sa experiemntezi ca sa vezi ce combinatie e si gustoasa iar cantitatea de fibre se calculeaza. daca are peste 20%, ideal ar fi undeva la 24%... atunci painea ta e buna pt a fi mancata cu orice fel de masa. |
Re: Paine tip Wasa
Citat:
|
Re: Paine tip Wasa
Citat:
|
Re: Paine tip Wasa
Am ajuns si eu la topicul asta... Am o intrebare. La 100 g de faina trebuie sa pun 100 g de tarate ca sa fie buna la orice masa? Multumesc!
|
Re: Paine tip Wasa
Citat:
dar nu prea iese nimic pt ca va fi f. multa tarata, aceasta fiind cu mult mai usoara decat faina.:-* |
Re: Paine tip Wasa
O sa fac o tentativa cu taratea rasnita, va zic ce "posmagi" mi-au iesit :-*
|
Re: Paine tip Wasa
1 ataşament(e)
V-am promis un feedback: iese si cu faina si taratele in cantitate egala. Am pus 100 g de faina integrala, 50 g tarate de grau, 50 g de tarate de ovaz, o lingurita de drojdie uscata, sare si seminte de chimen. Apa cam o cana. Sunt ok, singura chestie e ca nu prea poate fi intinsa, am intins-o intr-o forma patrata de silicon cu degetele, am taiat-o in ea cu o rola inainte de a o pune la copt, apoi am rupt bucatile cand s-a copt. E bunicica, desi cred ca ar fi fost ma buna doar cu tarate de ovaz, cele de grau sunt amarui. Oricum, e comestibila :)
|
Re: Paine tip Wasa
Apreciez munca ta, dar gasesti in comert wasa/pesmeti burger gustoase la preturi acceptabile.:)
|
Re: Paine tip Wasa
Stiu, ideea era ca nu gasesc 24%. Aici la mine, cel putin :)
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 19:15:15. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.