forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Paste si Pizza (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-paste-pizza/)
-   -   Pizza conform Monti (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-paste-pizza/pizza-conform-monti-1017.html)

adynna 17 aug 2009 08:41:14

Pizza conform Monti
 
O pizza 100 % monti si o nebunie de arome. Nu vreti sa stiti cata din asta mananc eu odata :">:((

Am trecut acum cantitatile pentru cat am faut eu, dar noi am fost 7 persoane la masa, si au iesit 8 portii babane :-s in final.



Ce am pus eu pe pizza:

Ulei de masline Extra Virgin, Argolis, 30ml - 240 calorii, 0 proteine, 28 grasimi, 0 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Masline negre, 100g - 115 calorii, 0.8 proteine, 10.7 grasimi, 0 colesterol, 6.3 carbohidrati, 3.2 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ciuperci champignon crude, 500g - 140 calorii, 11 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 26.5 carbohidrati, 11 fibre, 0 sare, 9.5 zahar
Rosii, 800g - 144 calorii, 7.2 proteine, 1.6 grasimi, 0 colesterol, 31.2 carbohidrati, 9.6 fibre, 40 sare, 20.8 zahar
Ardei gras galben, 200g - 54 calorii, 2 proteine, 0.4 grasimi, 0 colesterol, 12.4 carbohidrati, 1.8 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ceapa, 200g - 84 calorii, 1.8 proteine, 0.2 grasimi, 0 colesterol, 20.2 carbohidrati, 2.8 fibre, 0 sare, 0 zahar
Salam Victoria, Caroli, 150g - 269 calorii, 19.5 proteine, 19.5 grasimi, 0 colesterol, 3.6 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Sunca de porc, Winny, 150g - 199 calorii, 30 proteine, 7.5 grasimi, 0 colesterol, 30 carbohidrati, 0 fibre, 45 sare, 0 zahar

Se curata ceapa se taie cat mai fin si se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline (atentie sa nu se arda). Se face la fel cu ardeiul si cu ciupercile.
Rosiile se pun 1 min in apa clocotita, dupa aceea se dau in apa rece si se curata de pielita si de samburi si pulpa se taie marunt. Se adauga si rosiile peste amestecul de legume si se lasa sa scada. Se adauga carnea cand legumele sunt aproape gata (atentie, legumele trebuie sa fie aproape complet gatite pentru ca in cuptor nu vor sta foarte mult)


Pseudo blatul de pizza se face din

Cascaval, 300g - 1002 calorii, 72 proteine, 75 grasimi, 0 colesterol, 3 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ou de gaina, 480g - 687 calorii, 60.5 proteine, 47.5 grasimi, 2030.4 colesterol, 3.8 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Faina de naut, 50g - 193.5 calorii, 11.2 proteine, 3.4 grasimi, 28.9 carbohidrati, 5.4 fibre
Smantana 12% grasime, 250 grame - 325 calorii, 7 proteine, 30 grasimi, 7.3 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar

Blatul se pregateste chiar inainte de a-l baga la cuptor, pentru ca daca nu se lasa.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu putina sare. Galbenusurile se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mica si cu 250 grame smantana slaba (am uitat sa trec in meniu, eu am pus de 12%).
Albusurile batute se amesteca cu faina de naut si apoi se amesteca cu galbenusurile, cascavalul si smantana. Se pun in tava, se pune deasupra amestecul de legume si carne, se pun maslinele si se da la cuptor pentru 30 de minute.

E delicioasa insa calorioasa rau si de aia eu evit sa o gatesc prea des. Si destul de grea si plina de grasimi, dar e conform monti. E exceptia care confirma o alimentatie sanatoasa, dar eu una mai am nevoie si de cate o din asta din cand in cand.

Informatii nutritionale:

Total ingerat
223.2
(mult) 223.4
(mult) 2030.4 173.2
(mic) 33.8 85
30.3
3454 - 2910 g


8 portii
TOTAL: 2910 grame /3454 calorii
PER PORTIE:363 grame/430 calorii
PER 100 GRAME: 100 grame/118.7 calorii


Sper ca am dat toate informatiile de care este nevoie. Eu o sa o mai fac dupa ce mai slabesc vreo 9 kg, ca premiu ;;) O sa revin si cu retete mai dietetice

asibaris 14 apr 2010 16:47:59

Re: Pizza conform Monti
 
De curiozitate, de unde scoateţi voi reţetele astea? :D
Adică, ăsta este singurul loc în care am găsit reţete Montignac, în afară de cele din cartea "Mănânc, slăbesc, mă menţin" lansată la revista Felicia.


Ora este GMT +2. Ora este acum 22:42:31.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO