Crema de ridichi
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle
ANTREURI Cremã de ridichi Pentru 4 persoane Preparare: 10 min. Fierbere: 10 min. Ingrediente: 2 legãturi de ridichi (cu frunze) 2 tulpini de praz 10 ci smântânã degresatã 100 ci de supã de pasãre, sare, piper 2 linguri de ulei de mãsline Spãlati prazul si ridichile, cu frunze cu tot. Tocati-le fin si înãbusiti-le în uleiul de mãsline. Adãugati supa foarte fierbinte si fierbeti-o la foc iute timp de 5 min. Amestecati totul cu mixerul si apoi treceti crema prin sitã. Sãrati si piperati, încãlziti din nou crema si adãugati smântânã în momentul în care o serviti la masã. |
Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea IV
Flan de brânzã de vaci
tm 4 persoane: lirc. | 5 min. . 40 min. ' c ' Ingrediente: 200 g brânzã de vaci cu 20% MG 10 ci de smântânã degresatã 50 mãsline negre (fãrã sâmburi) 4 ouã 2 rosii 30 g unt l vârf de cutit de magheran sare, piper n timP de 30 de secunde' curaîati-le si scoateti-le lcle. Tãiati-le bucãti, sãrati-le cu sare grunjoasã, ca sã-si lase ,, „| (circa 30 minute), apoi scurgeti-le. Amestecati brânza de vaci cu smântânã. Adãugati ouãle bãtute itiik-rl puneti sarea, piperul si magheranul. ( 'ompozitia de mai sus, împreunã cu mãslinele tãiate bucãti si ... „„iile se amestecã si se toarnã într-o formã de sarlotã, unsã cu IM, CoacWi ^ foc potrivit (termostat 4-5) la 150» C, timp de 40 de i-o rece sau caldã, alãturi de un sos gros de rosii (vezi Sufleu de brânzã de caprã Pentru 6 persoane: Pregãtire: 15 min. Coacere: 20 min. Ingrediente: 200 g de brânzã de vaci cu 20% MG 50 g brânzã proaspãtã de caprã 4 gãlbenusuri de ou ulei de mãsline (pentru forme) sare, piper Amestecati, cu mixerul, brânza de vaci si brânza de caprã. Adãugati gãlbenusurile, sarea si piperul. Albusurile le bateti spumã tare si le încorporati treptat în corn pozitie. Ungeti cu ulei sase forme mici si repartizati în ele ames tecul. Pregãtiti o bain-marie, într-un vas mare, umplut cu apã fierbinte (pânã la înãltimea de 2 cm) si puneti formele înãuntru. Puneti vasul la jumãtatea înãltimii cuptorului si coaceti la 200° C (T.6), timp de 15-20 minute. Serviti imediat dupã coacere. ftpumã de jambon cu sos de rosii ntru 4 persoane Ingrediente: : 25 min. 320 g de jambon alb c înv 1 2 h 300 g de brânzã de vaci cu 20% MG 4 albusuri - ! 3 foi de gelatinã 20 ml de vin Madera sau Porto 4 rosii mijlocii sare, piper, pãtrunjel tocat Amestecati jambonul cu mixerul, adãugati brânza de vaci si ti pânã obtineti o pastã omogenã. Sãrati, piperati, adãugati un jelui tocat. Bateti albusurile spumã foarte tare si încorporati-i amestec. l;ierbeti vinul de Porto sau de Madera, puneti în el foile de linã înmuiate, în prealabil, cu apã rece si scurse. Amestecati i lichid cu preparatul de mai sus si turnati totul într-o formã de >tã. Lãsati spuma 12 ore, la frigider. Preparati un sos de rosii. Când serviti, scoateti spuma din formã si turnati sosul de jur împrejur. Bavarezã de sparanghel Ingrediente: Pentru 4 persoane Pregãtire: 15 min. Fierbere: 20 min. Rãcire: 2 h 1 kg de sparanghel 30 ci de lapte semi-smântânit 6 foi de gelatinã 2 albusuri l lingurã de smântânã degresatã Spãlati si curãtati sparanghelul, tãiati-1 în bucãtele si pãstrati câteva vârfuri pentru decor, pe care le veti fierbe în apã cu sare. Fierbeti celelalte bucãti de sparanghel în lapte, timp de 20 de mi nute, si amestecati totul cu mixerul. Adãugati gelatina înmuiatã, în prealabil; în apã rece si scursii, precum si smântânã. Sãrati, piperati, lãsati preparatul la rece câtevn minute. încorporati, apoi, albusurile bãtute spumã foarte tare. Umeziti peretii unor forme mici (patru). Turnati amestecul în fiecare dintre ele si lãsati-1 sã se prindã, la frigider, timp de 2 ore. Scoateti bavareza din forme, înainte de-a o servi si decorati-o cu vârfurile de sparanghel puse deoparte. Sugestii: Fiecare bavarezã poate fi prezentatã în mijlocul farfuriei, decoratã cu câteva vârfuri de sparanghel si asezonatã cu o lingurã de sos vinegretã. Acest sos poate fi preparat cu otet parfumat (cu tarhon etc.) sau cu vin de Xeres si cu ulei de mãsline. Mân de usturoi cu brânzã de vaci ffntru 4 persoane.- Ingrediente: Ngfllire: 10 min. h«Mhere: 40 min. 200 g usturoi ,17 l 50 g brânzã de vaci cu 20% MG 100 g ciuperci la cutie 4 ouã l O g unt sare, piper ('urãtati cãteii de usturoi, scoateti-le germenul si fierbeti-i la ""i sau m apã foarte putinã, timp de 20 de minute. Amestecati IHIO.U! si ciupercile cu mixerul, ca sã obtineti un piureu Adãugati brânza de vaci, sãrati si piperati. Amestecati pânã "imeii o cremã onctuoasã. Puneti, apoi, ouãle bãtute si putinã in*. r s Turnati amestecul în forme mici, unse cu unt, în prealabil '•Ixîti-le în bam-marie, timp de 20 de minute (partea de deasupra '•ine sa fie tare, când o apãsati cu degetul). Serviti flanul cald, cu un sos de rosii si busuioc |
Ora este GMT +2. Ora este acum 16:08:50. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.