forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete post - gustari (http://forum.slabute.ro/retete-post-gustari/)
-   -   Humus libanez (http://forum.slabute.ro/retete-post-gustari/humus-libanez-257.html)

Slabuta 19 mar 2009 16:37:46

Humus libanez
 
6 ataşament(e)
Ingrediente:
  • 500 g naut
  • o lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • un praf de boia dulce
  • 3 linguri de pasta de susan
  • ulei de masline
  • sare,
  • piper
Preparare:
  1. Acest preparat se aseamana foarte bine cu fasolica noastra batuta, numai ca se foloseste naut in loc de fasole. Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul.
  2. Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua ... dar e mai bun asa), il trecem printr-o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care s-a fiert si cateva linguri cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper, un praf de boia si zeama de lamaie, dupa gust.

Mentiuni:

Se recomanda sa serviti alaturi de o salata de patrunjel cu rosii (aproximativ cu salata lor - tabbouleh) si lipie libaneza.

cora 22 mar 2009 17:09:27

e foarte bun humusul, si eu il prepar destul de des. chiftelute din naut ai incercat? sunt super bune...

Slabuta 22 mar 2009 17:22:42

Citat:

Anterior postat de cora (Post 1837)
e foarte bun humusul, si eu il prepar destul de des. chiftelute din naut ai incercat? sunt super bune...

buna Cora! mi-a fost dor de tine. >:D<
si mie imi place tare mult humusul.
dar despre chiftelute din naut nu stiu nimic, poate ne dai reteta. o sa o incerc si eu :)

cora 22 mar 2009 17:55:54

eu reteta asta mi-am copiat-o mai de mult de pe un blog, am preparat-o si mi-a placut mult...

Falafel (chifteluţe de năut)
- 300g naut
- o legatura de patrunjel
- o ceapa medie
- 3-4 catei de usturoi
- condimente dupa gust (eu folosesc condimente pt chiftele sau carne de pui si neaparat nucsoara, sare piper)
- ulei de masline (cat cere compozitia)

Nautul il tinem peste noapte (cca 12 ore) la inmuiat in apa rece. Daca inainte de a-l folosi ni se pare ca nu s-a inmuiat destul, putem sa-l si fierbem 30 min - 1h. Cand nautul este pregatit, trecem toate ingredientele prin blender, pana obtinem o pasta omogena. In cazul in care compozitia nu e destul de legata (si mai mult ca sigur nu va fi), adaugam ulei de masline, putin cate putin, pana cand se leaga bine si putem modela chiftelutele. In cazul in care nu tineti post, adaugati un ou care sigur va lega compozitia. Modelam chiftelutele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Pentru cei care nu consuma alimente prajite, dupa ce se modeleaza, chiftelutele se coc in tava de la cuptor.


http://4.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEE.../preparare.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEE.../falafel_1.jpg

[FONT=verdana]Degeaba va spun cat de bun este, daca nu incercati sa vedeti :D
Daca nu aveti pofta de fast-food, puteti garnisi chiftelele cu piure, sos marinat, etc. Sa aveti cea mai mare pofta!

http://1.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEE.../falafel_2.jpg


http://2.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEE.../falafel_3.jpg


Ora este GMT +2. Ora este acum 10:15:36.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO