Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Paine de alac cu tarate

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 04 aug 2011, 16:13:23
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Paine de alac cu tarate

Dragele mele,

Am facut acum cateva zile o paine care mi-a iesit foarte, foarte buna la gust, si deci alerg sa o impart si cu voi. Am pus si poze, ca sa vedeti ce bunatate a iesit!

Ingrediente:

1 kg faina alac
250 g tarate de grau
1 pachet drojdie proaspata (42 g)
cam 550-600 ml + 8-9 lg apa calduta -- depinde de cum se comporta faina
2 lgt. rase zahar pt drojdie
3 lgt. rase sare
1 1/2 lg. ulei masline
putina margarina

Pregatire:

Am pus faina intr-un castron incapator, am adaugat taratele si sarea, am amestecat. Am facut o gropita in mijloc. Aparte, am pus drojdia intr-o cana si am faramitat-o impreuna cu zaharul. Am adaugat apa calduta si am amestecat. Dupa vreo 10 minute drojdia facuse spuma si am turnat-o in gropita facuta in faina.

Am adaugat restul apei, am amestecat putin cu o lingura, si apoi m-am pus la framantat nene, pana trosnea masa sub castron. Chiar logodnicul meu a filmat procesul de framantare si nu mai puteam de ras dupa aceea sa vad cum a fost boxat bietul aluat. Mi-a iesit un aluat foarte frumos si elastic, de culoarea cremei de la cafea, cu pete mai inchise unde erau taratele. Am adaugat numai putin ulei la sfarsit, apoi am pus vasul la caldura. A crescut... si a crescut... si iar a crescut... Cam un ceas a stat acolo si cred ca si-a triplat volumul.

In orice caz, cand m-am dus sa-l vizitez iesise complet din castron si se latise in sus parca era bomba de la Hiroshima. L-am luat la modelat. Pentru ca e Post am zis ca-l fac in cruce, asa ca am luat o tava mare, am pus pe ea mai intai un fund plat de aluat in forma de cruce (era subtire, sa zicem 1/2 de cm. inaltime). Apoi am impletit trei cosite groase pentru bratul mare al crucii, si inca trei cosite pentru bratul mic. Apoi am facut o impletitura pentru acoperis. Mi-a mai ramas aluat, asa ca am facut inca o impletitura pentru sub cruce. Mi-a mai ramas asa ca am pus si pe laturi. Vedeti in poze intai aluatul modelat in tava. Am uns toata afacerea cu putina margarina lichida (nici nu se vedea, dar mirosea bine!)

In sfarsit am acoperit tava si am lasat-o sa creasca 30 de minute... si cand am venit din nou in bucatarie tot modelul se dusese . Crescuse painea din nou de nu mai incapea pe nicaieri. Asa ca am pus-o la cuptor la 180 de grade... pana cand s-a facut. A durat cam 70 de minute, si ai iesit o MINUNE de paine! Pufoasa, gustoasa, usoara, si cu o crusta foarte frumoasa (nu am lasat-o sa fie foarte crocanta, dar are multa aroma de la margarina). Dupa 4 zile e inca foarte buna si proaspata!

Cu mult drag,
Cristina

PS: am pus si o poza cu mana mea, ca sa vedeti cam cat e de mare...
Imagini ataşate
File Type: jpg IMG_5517_small.jpg (65,8 KB, 12 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5518_small.jpg (63,6 KB, 7 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5521_small.jpg (69,3 KB, 10 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5524_small.jpg (62,3 KB, 9 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5532_small.jpg (68,2 KB, 9 vizualizări)
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 04 aug 2011, 17:38:48
laurra's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 11 oct 2010
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 164cm, 101.1kg
Mesaje: 2.796
Aprecieri acordate: 443
Am fost apreciat(a) de 398 ori in 271 mesaje
Implicit Re: Paine de alac cu tarate

Citat:
Anterior postat de CrisetenO Vezi mesajul
Dragele mele,

Am facut acum cateva zile o paine care mi-a iesit foarte, foarte buna la gust, si deci alerg sa o impart si cu voi. Am pus si poze, ca sa vedeti ce bunatate a iesit!

Ingrediente:

1 kg faina alac
250 g tarate de grau
1 pachet drojdie proaspata (42 g)
cam 550-600 ml + 8-9 lg apa calduta -- depinde de cum se comporta faina
2 lgt. rase zahar pt drojdie
3 lgt. rase sare
1 1/2 lg. ulei masline
putina margarina

Pregatire:

Am pus faina intr-un castron incapator, am adaugat taratele si sarea, am amestecat. Am facut o gropita in mijloc. Aparte, am pus drojdia intr-o cana si am faramitat-o impreuna cu zaharul. Am adaugat apa calduta si am amestecat. Dupa vreo 10 minute drojdia facuse spuma si am turnat-o in gropita facuta in faina.

Am adaugat restul apei, am amestecat putin cu o lingura, si apoi m-am pus la framantat nene, pana trosnea masa sub castron. Chiar logodnicul meu a filmat procesul de framantare si nu mai puteam de ras dupa aceea sa vad cum a fost boxat bietul aluat. Mi-a iesit un aluat foarte frumos si elastic, de culoarea cremei de la cafea, cu pete mai inchise unde erau taratele. Am adaugat numai putin ulei la sfarsit, apoi am pus vasul la caldura. A crescut... si a crescut... si iar a crescut... Cam un ceas a stat acolo si cred ca si-a triplat volumul.

In orice caz, cand m-am dus sa-l vizitez iesise complet din castron si se latise in sus parca era bomba de la Hiroshima. L-am luat la modelat. Pentru ca e Post am zis ca-l fac in cruce, asa ca am luat o tava mare, am pus pe ea mai intai un fund plat de aluat in forma de cruce (era subtire, sa zicem 1/2 de cm. inaltime). Apoi am impletit trei cosite groase pentru bratul mare al crucii, si inca trei cosite pentru bratul mic. Apoi am facut o impletitura pentru acoperis. Mi-a mai ramas aluat, asa ca am facut inca o impletitura pentru sub cruce. Mi-a mai ramas asa ca am pus si pe laturi. Vedeti in poze intai aluatul modelat in tava. Am uns toata afacerea cu putina margarina lichida (nici nu se vedea, dar mirosea bine!)

In sfarsit am acoperit tava si am lasat-o sa creasca 30 de minute... si cand am venit din nou in bucatarie tot modelul se dusese . Crescuse painea din nou de nu mai incapea pe nicaieri. Asa ca am pus-o la cuptor la 180 de grade... pana cand s-a facut. A durat cam 70 de minute, si ai iesit o MINUNE de paine! Pufoasa, gustoasa, usoara, si cu o crusta foarte frumoasa (nu am lasat-o sa fie foarte crocanta, dar are multa aroma de la margarina). Dupa 4 zile e inca foarte buna si proaspata!

Cu mult drag,
Cristina

PS: am pus si o poza cu mana mea, ca sa vedeti cam cat e de mare...
ce este faina de alac?
__________________
Controlul carbohidraților
laurra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1233 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 04 aug 2011, 17:46:22
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Paine de alac cu tarate

Citat:
Anterior postat de laurra Vezi mesajul
ce este faina de alac?
In germana e Dinkelmehl. Cred ca se mai zice si faina de spelta la noi? Eu sunt plecata de vreo 10 ani din Romania si cand am plecat nu eram cine stie ce bucatareasa. In englezeste, dinkel = spelt, care vine din latineste: Triticum spelta (de unde si romanescul spelta). Fetelor care mai bucatariti prin romania, stiti cum se cheama produsul pe piata romaneasca?

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alac, calorii, cu, dieta, paine, panificatie, patiserie, post, retete, sanatos, slabit, tarate


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Paine din faina integrala si tarate de grau, Andrada AnDrAdAxl Retete culinare 0 13 apr 2011 20:13:09
Paine din tarate si faina de grau a la Antuca huskygirl19 Retete culinare 0 14 oct 2010 13:11:18
Painite cu 11% fibre din spelta, tarate de grau, tarate de ovaz, mac Slabuta Retete culinare 5 02 sep 2010 00:18:55
Paine proteica cu tarate "Slabuta" Slabuta Retete culinare 0 13 iul 2010 15:17:58
Paine integrala cu tarate, mayya mayya Retete culinare 0 21 mar 2010 15:20:50

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole