Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Paine de secara fara grau

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 28 iul 2011, 15:40:53
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Paine de secara fara grau

Salut fetelor,

Colega mea de birou a descoperit de curand ca are o alergie la grau, asa ca nu are voie sa manance nici un tip de paine. Ba mai mult, mirosul de paine o face sa stranute, chiar daca nu a mancat nici o bucatica. De aceea i-am facut, o data cu painea mea de casa cu faina integrala, o paine de secara.

Pentru ca nu citisem nimic despre painea de secara si despre aluaturi de secara, am incercat o reteta mai mult sau mai putin clasica pe care o fac pentru painea obisnuita. Rezultatul? Pai m-am cam incurcat la framantarea aluatului, pentru ca secara face un aluat foarte cleios, spre deosebire de grau. Totusi, cu nitel ulei si cu rabdare, am reusit sa modelez si aluatul si painea, care a avut foarte mare succes. Am vazut ca majoritatea retetelor de paine de secara contin lactate acre, asa ca mi-a parut bine ca am descoperit reteta asta relativ usoara si de post.

Iata reteta:

800 g faina de secara
5-6 lg ulei, dupa nevoie
2 lgt. sare
1 pachet drojdie proaspata (42 g) Dr. Oetker
1 lgt. zahar
seminte de floarea soarelui, dupa nevoie
400 ml + 7-8 lg. apa calduta
faina de secare pentru suprafata de lucru

Pregatire:

Am pregatit o forma de paine de 1 kg cu hartie de copt. Am incalzit bucataria bine dand drumul la uscatorul de rufe (ca era cam recisor in casa, si nu am caldura pana in octombrie),

Am cernut faina intr-un lighean mai mare. Am facut o gropita la mijloc. Am pus drojdia intr-o cana, am faramitat-o cu o lingurita, amestecand cu zaharul, am adaugat 7-8 lg. apa calduta. Am pus deoparte drojdia pana a facut spuma ca de cappuccino.

Intre timp am pus castronul cu faina pe masa, am amestecat faina cu sarea, si am deschis o sticla cu ulei de masline langa mine. Am adus niste hartie de bucatarie, si apoi, cand s-a facut drojdia, am adaugat-o, apoi am pus si restul de apa. Am amestecat la suprafata cu o lingura, apoi am apucat ligheanul zdravan cu mana stanga, iar cu dreapta am inceput sa amestec si sa framant.

Aluatul e foarte, foarte lipicios, si e greu de modelat si de apucat. Cand devine prea lipicios trebuie pus putin ulei in palma si ne apucam din nou. Trebuie framantat foarte bine aluatul, adaugand ulei cand e nevoie. Dar nu punem prea mult pentru ca sa nu stricam gustul painii. Cand incepem sa prindem febra musculara, ne lasam de framantat, acoperim si impachetam bine-bine aluatul si il punem ca caldura la crescut. Eu l-am lasat in jur de o ora, si si-a dublat frumos volumul.

Cand e totul gata, turnam aluatul pe suprafata de lucru si intindem aluatul cu sucitorul, de la mijloc, pana rezulta o foaie destul de grosuta de aluat. Punem semintele de floarea soarelui si rulam aluatul intr-un sul, pe care il punem in forma. Facem cateva crestaturi deasupra, impachetam si punem aluatul la caldurica inca vreo 35-45 de minute. Intre timp dam drumul la cuptor.

Eu am pus cuptorul la 180 de grade, cum am zis. Daca vreti crusta mai tare, dati la 225 initial si apoi, dupa 10 minute, reduceti la 180. Am tinut painea la cuptor cam 1 ceas la 180 de grade si am facut testul cu scobitoarea.

Vedeti rezultatul si in poze. Iata si caloriile.

Faina de secara, 800g - 2832 calorii, 75.2 proteine, 14.4 grasimi, 0 colesterol, 620 carbohidrati, 116.8 fibre, 24 sodiu, 8 zaharuri
Ulei de masline extra virgin Bio, 78.4ml - 647 calorii, 0.1 proteine, 71.8 grasimi, - colesterol, 0.1 carbohidrati, - fibre, - sodiu, - zaharuri
Seminte de floarea soarelui, 20g - 114 calorii, 4.6 proteine, 9.9 grasimi, 0 colesterol, 3.8 carbohidrati, 2.1 fibre, 0 sodiu, 0.5 zaharuri
Drojdie, proaspata, 42g - 45 calorii, 3.5 proteine, 0.8 grasimi, 0 colesterol, 7.6 carbohidrati, 3.4 fibre, 12.6 sodiu, 0 zaharuri
Zahar, 9g - 35 calorii, 0 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 9 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 9 zaharuri
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 3673 calorii, (mult)83.4 proteine, (mic)96.9 grasimi, 0 colesterol, (mult)640.5 carbohidrati, 122.3 fibre, 36.6 sodiu, 17.5 zahar

A iesit o paine de vreun kg.

Cu mult drag,
Cristina
Imagini ataşate
File Type: jpg IMG_5477_small.jpg (46,2 KB, 9 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5478_small.jpg (45,5 KB, 7 vizualizări)
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
calorii, dieta, fara, grau, paine, panificatie, patiserie, post, retete, sanatos, secara, slabit

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Paine integrala de secara si grau Mihaela1006 Retete culinare 3 07 nov 2011 18:00:49
Paine integrala cu secara si fulgi de ovaz 0tahi Retete culinare 0 31 mai 2011 12:44:42
Paine alba din grau si ovaz, fara sare, Bread Pitt Bread Pitt Retete culinare 0 15 nov 2010 23:00:33
Paine de secara meapasarica Calorii, lipide, proteine, glucide, vitamine si minerale in fainoase, panificatie si cereale 8 10 dec 2009 20:52:57
Paine integrala de secara, a la mayya mayya Retete culinare 0 27 nov 2009 18:37:22

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole