Verdeturile de primavara
Discuta despre Retete post - salate in cadrul subiectului Verdeturile de primavara, parte din categoria Retete de post; Am vazut de cateva zile in piete leurda, untisor, loboda, spanac, salata verde mica romaneasca, stevie, iar urzicile deja au ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
23 mar 2011, 14:56:46
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Verdeturile de primavara
Am vazut de cateva zile in piete leurda, untisor, loboda, spanac, salata verde mica romaneasca, stevie, iar urzicile deja au imbatranit... in afara de ultimele, cu toate celelalte sau doar cu cateva se poate face o salata foarte enrgizanta, la care frunzele de ridichi pot fi si ele prezente, ca si ridichile de primavara taiate feliute, plus eventual o rosie taiata marunt, cu ulei si zeama de lamaie, cu seminte oleaginoase, sau doar cu zeama de lamaie. Sa nu uit, un praf de sare...
Merg ca garnitura la ciuperci sau leguminoase fierte
|
23 mar 2011, 15:00:13
|
|
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
Re: Verdeturile de primavara
Citat:
Anterior postat de Mihaela1006
Am vazut de cateva zile in piete leurda, untisor, loboda, spanac, salata verde mica romaneasca, stevie, iar urzicile deja au imbatranit... in afara de ultimele, cu toate celelalte sau doar cu cateva se poate face o salata foarte enrgizanta, la care frunzele de ridichi pot fi si ele prezente, ca si ridichile de primavara taiate feliute, plus eventual o rosie taiata marunt, cu ulei si zeama de lamaie, cu seminte oleaginoase, sau doar cu zeama de lamaie. Sa nu uit, un praf de sare...
Merg ca garnitura la ciuperci sau leguminoase fierte
|
Imi place foarte mult leurda
Salata cu leurda, rosii, tofu, salata verde si 1 lingurita ulei masline,... o bunatate
Mancarica de urzica e o minunatie, dar mi se pare asa de grau de facut
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|
24 mar 2011, 00:37:50
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Verdeturile de primavara
mancarica de urzici mananca timp si inteapa dar mi-am facut timp pentru ea, la urmatoarea o sa pun si reteta exacta pe forum, doar sa o cantaresc ca nu am avut inca rabdare si timp
Ca sa curat trei pungute cu urzici mi-a luat o ora, de spalat in 5-6 ape cam 15-20 de minute, le-am fiert apoi sumar, mai mult le-am oparit,(am pus in vas Zepter doar cu apa de pe ele si l-am lasat pe foc pana acul de pe capac a ajuns la inceputul zonei verzi) le-am lasat la racit dar am baut zeama calda , le-am pasat cu mixerul, si am pus cam o lingura-doua de ulei de floarea soarelui presat la rece si cam doua linguri cu varf de faina de secara integrala, plus lapte de soia pentru post sau lapte 1,5 pentru cine mananca de dulce. Cativa catei de usturoi taiati felii transforma chestia aia verde in delicatesa Daca nu vrei cu lapte de soia trebuie sa pastrezi zeama lor. Deci inca maxim 15 minute si totul e gata.
Stiu ca o ora si jumatate pot fi exagerat de mari, dar ma simt parca reinnoita de la urzicile pe care le-am mancat in ultima saptamana.
sa nu uit... urzicaturile raman pe maini cam 24 de ore si fac bine la sanatate
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|