forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Raw (http://forum.slabute.ro/retete-raw/)
-   -   Branzica raw de migdale (http://forum.slabute.ro/retete-raw/branzica-raw-migdale-11347.html)

Pasy 03 mar 2012 11:42:38

Branzica raw de migdale
 
Branzica raw de migdale

Ingrediente:
1 cana migdale
2 linguri UM(optional)
¼ ardel capia rosu (optional)
1 vf cutit sare de mare
1 l-ta busuioc si oregano (optional)
Apa de izvor

Preparare:
Migdalele se pun la hidratat cu 2 cani apa de izvor, timp de 24 – 48 ore, si se schimba apa din 12 in 12 ore, eu le-am pus seara la inmuiat, dimineata am schimbat apa, iar seara am facut branzica.
Dupa ce migdalele s-au hidratat optional se pot dezpielita, munca migaloasa ce mai J asta in care vrei o branzica alba alba, dar poti sa le lasi si asa, apoi se pun in blender cu 2 cani apa de izvor si un praf de sare si se blenduiesc 4-5 min pana capata o consistenta cremoasa, daca e prea groasa si nu duce blenderul se poate adauga apa.
Se goleste blenderul intr-un tifon mai gros, se apasa putin de tot cat sa iasa din surplusul de laptic(se poate bea laptele acesta, va fi un lapte de migdale ceva mai gros), apoi se pune la scurs pana a doua zi dimineata. Eu am pus tifonul intr-o sita pe care am asezat-o pe un vas sa se poata scurge branza, iar pe tifon am pus o greutate sa stea presat pana dim
Dimineata, adica dupa minim 12 ore, chiar si 14, se ia tifonul si se toarna compozitia intr-un bol, voila J avem branzica J
Branzica poate ramane asa, natur, sau pt savoare se adauga ingredientele de mai sus, sau oricare altele dupa preferinta si se amesteca pana la omogenizare, iese o crema de branza absolut delicioasa, si are consistenta unei branze Almete, dar muuulttt mai sanatoasa si gustoasa. Pt savoare maxima se serveste pe felii de rosii, ardei capia rosii sau castravete, painea ii fura putin din savoare.

Pofta mare !!! >:D<

cora 15 mar 2012 11:11:09

Re: Branzica raw de migdale
 
Citat:

Anterior postat de Pasy (Post 964637)
Branzica raw de migdale

Ingrediente:
1 cana migdale
2 linguri UM(optional)
¼ ardel capia rosu (optional)
1 vf cutit sare de mare
1 l-ta busuioc si oregano (optional)
Apa de izvor

Preparare:
Migdalele se pun la hidratat cu 2 cani apa de izvor, timp de 24 – 48 ore, si se schimba apa din 12 in 12 ore, eu le-am pus seara la inmuiat, dimineata am schimbat apa, iar seara am facut branzica.
Dupa ce migdalele s-au hidratat optional se pot dezpielita, munca migaloasa ce mai J asta in care vrei o branzica alba alba, dar poti sa le lasi si asa, apoi se pun in blender cu 2 cani apa de izvor si un praf de sare si se blenduiesc 4-5 min pana capata o consistenta cremoasa, daca e prea groasa si nu duce blenderul se poate adauga apa.
Se goleste blenderul intr-un tifon mai gros, se apasa putin de tot cat sa iasa din surplusul de laptic(se poate bea laptele acesta, va fi un lapte de migdale ceva mai gros), apoi se pune la scurs pana a doua zi dimineata. Eu am pus tifonul intr-o sita pe care am asezat-o pe un vas sa se poata scurge branza, iar pe tifon am pus o greutate sa stea presat pana dim
Dimineata, adica dupa minim 12 ore, chiar si 14, se ia tifonul si se toarna compozitia intr-un bol, voila J avem branzica J
Branzica poate ramane asa, natur, sau pt savoare se adauga ingredientele de mai sus, sau oricare altele dupa preferinta si se amesteca pana la omogenizare, iese o crema de branza absolut delicioasa, si are consistenta unei branze Almete, dar muuulttt mai sanatoasa si gustoasa. Pt savoare maxima se serveste pe felii de rosii, ardei capia rosii sau castravete, painea ii fura putin din savoare.

Pofta mare !!! >:D<

super buna aceasta branza de migdale:)

Pasy 16 mar 2012 11:53:54

Re: Branzica raw de migdale
 
Multumesc. Cu adevarat delicioasa si mai ales sanatoasa:) Pofta mare sa ai :)

Vad ca suntem din aceasi zona :) super:) si felicitari pt ambitie si multele kg cu minus>:D<


Ora este GMT +2. Ora este acum 20:26:52.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO