Caponata siciliana (o specie de zacusca dupa parerea mea :P )
Ingrediente:
3 vinete ulei pentru prajit 1 telina mare (verde, nu radacina) 1 ceapa mica 100 de grame de masline verzi fara samburi 1 lingura de capere, murate sau sărate 500 ml sos de rosii proaspete/rosii in conserva sare si piper 1 lingura 1 lingurita de zahar Preparare Se taie vinete în cuburi si se prajesc in ulei fierbinte. Se spala telina,se elimina toate frunzele verzi, se taie si se fierbe în apă sărată. Într-un recipient mare se pune la prajit ceapa felii, odată ce acesta devine aurie se adauga telina fiarta, maslinele si capere taiate, (dacă se folosesc capere sarate trebuie desarate inainte) si sosul de rosii. Se condimentează cu sare si piper sise fierbe. Când este aproape fiarta se adaugă vinetele prăjite,. În acelasi timp, se dizolvă zahărul în otet si se toarnă în mancare. Se serveste rece cu paine, sau poate fi folosita la paste. P.S. Calorii n-am mai avut chef sa calculez :P |
Ora este GMT +2. Ora este acum 06:55:44. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.