Ciulama de ciuperci cu spanac si sos de usturoi - raw - hrana vie
Ingrediente:
- 8 - 9 ciuperci champignon (sau mai multe in functie de cati musteri aveti in jur
)
- 1 + 1/2 ulei presat la rece sau f.s.
- 1 Lg sos de soia
- 1/2 lg sare
- 1/2 cana caju hidratat minim 3 ore - pt maximizarea proprietatilor sale
- 1/4 cana sem. f.s. hidratate sau nu(preferabil hidratate)
- 4 - 5 catei de usturoi(in functie de gust)
- suc de la 1/2 lamaie
- apa
- o mana de spanac crud
Preparare:
Ciupercile se curata si se taie mai mari sau mai mici, dupa preferinta, se amesteca cu uleiul, sosul de soia si sarea si se lasa la marinat pana pregatim sosul de usturoi, sau mai mult, intre 30 de min si 8 ore(asta in frigider), eu n-am avut stare si le-am lasat putin
Sosul de usturoi: Sem de f.s. si cajuul se pune in blender le daruim usturoiul sa le tina companie, le scaldam cu apa cat sa niveleze nucile, adaugam lamaia, si le zumzuim pana obtinem o crema fina, gata
Rupem spanacul bucatele sau il punem in robotul cu lama S si il zapacim un pic.
Asamblare: Peste ciuperci punem spanacul, le ametim impreuna si apoi le imbaiem cu sos de usturoi cat vrem de mult
Gata.
Se poate face si fara spanac, tot demential e gustul
Pofta mare sa aveti !!!
PS Marturisesc cu mana pe inima ca nu am mancat ceva mai bun in viata mea
chiar daca ma uitam ciudat la ciuperci inainte sa le gust
Nu am putut sa pap decat juma de portie, sunt tare satioase si bbuuuunnnneeee