View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 01 mai 2012, 10:22:46
ilinca11's Avatar
ilinca11 ilinca11 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 28 mar 2012
Locaţie: Onesti, Romania
Vârsta: 35
Date: 170cm, 77.7kg
Mesaje: 6
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal ilinca11 - Trebuie sa reusesc cumva!

Hello slabutelor!
mi-a luat ceva timp pana sa ma dumiresc cum stau treburile pe aici pe site si sa invat sa postez si eu ceva.

Cred ca ar trebui sa incep cu inceputul si sa-mi detaliez of-ul.
Niciodata nu am aratat ca un model, insa acum cand ma uit pe pozele de acum 5-6 ani m-apuca plansul de cat de slaba eram( si tin minte ca si atunci ma plangeam ca sunt grasa).
Aveam vreo 56-57 kg, ma plangeam ca sunt grasa si mai incercam pe ici pe colo sa reduc cate ceva din alimentatie, insa nu prea mult. Apoi, a urmat o perioada in care nu mai eram atat de stresata de kg si fara sa-mi dau seama am inceput sa pun pe mine. Observam eu ca unele hainute imi erau mai stramte, dar nu ma ingrijoram prea tare, pana intr-o seara, cand trebuia sa merg la o petrecere. Imi facusem in mintea mea planul cu ce ma imbrac si bineinteles, cum sunt facuta sa fac totul pe ultima suta de metri, nu mi-am probat rochia din timp. In seara respectiva, mai aveam cam o ora si trebuia sa fim la petrecere, probez rochia si....... stupoare! Nu-mi venea!
Nu mai stiu cu ce am ajuns pana la urma sa ma imbrac la petrecere, insa stiu ca acela a fost momentul trigger in care mi-am dat seama ca nu e ok ce se intampla. M-am cantarit a doua zi si.....aveam 63 kg, deci cu vreo 7 kg in plus, asa fara sa-mi dau seama.
am incercat atunci o dieta, sincer nu mai stiu exact care( hiperproteica cred) insa nu am reusit sa o duc pana la capat. am slabit vreo 2-3 kg. Apoi iar mi-a adormit constiinta. peste ceva timp.....72kg apoi 74, apoi 77. La 77 m-am apucat de dieta. Eram in clasa a 12-a, toata lumea ma asigura ca o sa slabesc cu tot stresul de la bac si cu admiterea, insa pana intr-un final am realizat ca nu a fost asa.
Am tinut dieta Catalin Crisan.( evident ca nu am dus-o pana la capat) insa am reusit sa slabesc pana la 70. Apoi mult timp un kg azi il aveam, maine nu si tot asa. Apoi am intrat la facultate! Program aiurea, incarcat, 12 ore la facultate cam 3 zile pe saptamana, mese tarzii si bogate. Ajunsesem intr-o faza in care as fi mancat cartofi prajiti dimineata, la pranz si seara, in conditiile in care cand eram acasa daca mancam cartofi de 2 ori pe luna. Incet si sigur in 4 ani am ajuns la 86 si poate si mai mult.
Acum....am o motivatie. In septembrie am nunta! Si vreau sa incap intr-o rochie de mireasa! Am in minte o imagine care mi-a poluat spectrul vizual si care ma urmareste,a unei mirese( de cand eram eu mica) care arata in rochia de mireasa ca Coana Chirita la teatru. Mi-am zis clar! Nu vreau sa arat asa!
Dar, desi stiam ca o sa am nunta de 2 ani, am mai spus, cum sunt eu facuta sa las lucrurile pe ultima suta de metri, abia la inceputul anului asta m-am apucat serios de slabit.

Pe 4 ianuarie am inceput procesul de slabire. am ales sa tin tot dieta Catalin Crisan, putin modificata. In primele 2 saptamani am reusit sa slabesc numai 3 kg. Nu m-am descurajat. Am continuat. Am inceput si masajul anticelulitic, insa rezultatele nu sunt asa cum ma asteptam.
Sportul.....il aveam in plan de mult, insa de fiecare data cand planificam sa mergem la sala, ori ramaneam fara banuti, ori nu mai aveam timp, ori eram prea obosita. mai faceam acasa 8 minute pentru abdomen, exercitii cu ganterele de 0.5 kg, saream coarda cand si cand, cand ma simteam in stare.

In fine, m-am tinut de dieta strict, pana la Paste, cand am mers acasa si m-am infruptat din tot ce nu aveam voie! Eram tare deprimata ca, desi am facut eforturi consistente, nu am slabit atat cat era preconizat. avand in vedere ca m-am tinut strict de dieta, n-am calcat stramb, am facut masaj etc.
Surpriza....cand m-am intors din vacanta...ma ingrasasem cu 1 kg si jumatate. Acum de doua saptamani ma chinui sa-l dau jos. Cand am plecat acasa aveam 77.4 acum am 79.
Am hotarat ca trebuie sa-mi schimb dieta pentru ca nu functioneaza si incep sa intru in panica. Mai am 4 luni pana la nunta. Daca in 4 luni am reusit sa slabesc abia 7 kg, in celelalte 4, ar fi bine sa slabesc inca 7, insa ele se incapataneaza sa stea acolo, in ciuda eforturilor. Mi-am propus sa slabesc frumos, incet si sigur, si mi-am zis ca oricat as slabi pana la nunta e ok si ce mai ramane dupa, o sa continui pana o sa-mi ating scopul, insa ma asteptam sincer sa fie mai mult. Acum sunt dezorientata.....trebuie sa fac ceva sa accelerez scaderea in greutate. Sfaturi????
ilinca11, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2071 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1554 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1038 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]