View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 19 iul 2012, 09:56:44
Allyna89's Avatar
Allyna89 Allyna89 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 09 iul 2012
Locaţie: Cluj, Romania
Date: 168cm, 56kg
Mesaje: 29
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal Allyna89 - Vreau si eu sa slabesc! Dar cum?

Buna fetelor! Sunt noua pe acest forum si caut suport si sprijin pentru a ma apuca de slabit! Am 22 ani, 1,66 m si 58 kg. Acum vreo 3 ani nu aveam probleme cu greutatea, ma mentineam la 49-50 kg facand miscare si nu aveam neaparat grija mancarii: mancam mancare gatita in casa si uneori seara la 10 bagam chips-uri, cola si cate prostii din astea. Dupa ce am plecat la facultate insa mi-am dat tot organismul peste cap: mancam fast-food, saream peste mese, uneori nu mancam nimic toata ziua, miscare nu am mai facut. Astfel intr-un an am ajuns la 61-62 kg. M-am speriat deoarece eu inainte nu aveam asemenea probleme iar la scurt timp toti cunoscutii au inceput cu remarci de genul "Vaiiii dar ce mult te-ai ingrasat!" Normal ca am inceput sa ma simt rau, sa plang si sa nu mananc nimic cu zilele apoi sa dau buzna in frigider.
Momentan am ajuns la 58 (oscileaza, seara daca ma cantaresc observ si 59) si vreau sa dau acele 8 kg jos insa din moment ce niciodata nu am mai incercat sa slabesc nu stiu de unde sa incep si aici am nevoie de ajutorul vostru. Miscare? 3 mese pe zi? Ce am voie, ce nu am voie??? Eu rar de tot gatesc pentru ca efectiv nu am idei si nu stiu ce sa gatesc mai ales pentru a slabi! Si nici de o dieta efectiva nu cred ca m-as putea tine din moment ce sunt fooarte pofticioasa!

In plus, am nevoie de motivatie! Sunt zile cand nici nu am chef sa ma ridic din pat si ma uit la filme pe net in timp ce infulec prostii! Si stiu ca nu e bine! Si daca as incepe de exemplu o dieta dupa 2-3 zile sigur ma descurajez si ma opresc pentru ca ma cunosc foarte bine si stiu ca nu as duce-o la capat deoarece mi s-ar parea o corvoada si cred ca as avea non-stop pofta de gustari nesanatoase tocmai pentru ca sunt interzise! Deci cum sa fac? Ajutooor!
Allyna89, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1762 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1245 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 729 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]