View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 30 iul 2012, 14:45:58
Pumpkin's Avatar
Pumpkin Pumpkin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 21 iul 2010
Locaţie: Ploiesti, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Hipocalorica personalizata.
Date: 160cm, 56kg
Mesaje: 894
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit "Piperchi tzargasiti (mancare macedoneasca de ardei)

De curand am descoperit o reteta macedoneasca foarte interesanta, delicioasa si foarte simpla, insa nu am posibilitatea sa o adaug in calculatorul nutritional pt ca nu am cantar de bucatarie
Reteta este foarte simpla si usor de facut, ingredientele principale fiind ardeiul si rosiile. Deja suna interesant, nu?

Piperchi targasiti este o reteta pe care toate aromancele o prepara vara si o transmit din generatie in generatie, aceasta varianta fiind foarte populara in Dobrogea.

Ingrediente(pentru 4 portii):
-6 ardei grasi mari
-un pahar de suc de rosii (daca aveti rosii proaspete, si mai bine)
-putin ulei
-un ou(optional-eu nu am pus niciodata)
-branza telemea de oi

Spalati si taiati ardeii cubulete, prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc usor. Presarati putina sare peste ei cand ii prajiti. Puneti sucul de rosii la fiert. Eu ii mai adaug si o lingura de pasta de ardei(optional). Daca aveti rosii proaspete, mixati-le si apoi fierbeti-le pana cand sosul scade bine. Cand sosul de rosii este destul de gros, adaugati ardeii prajiti. Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic cateva minute. Daca doriti ca reteta sa fie de post, ati terminat. Opriti focul si pregatiti cateva felii de paine prajita pentru aceasta mancare de ardei prajiti.
Daca doriti varianta mai bogata, atunci bateti un ou si adaugati-l in mancare cand e gata. Amestecati bine si opriti focul cand vedeti ca s-a coagulat oul si sosul s-a ingrosat (adica in maxim un minut). Radeti branza si adaugati-o in mancare, dupa ce mancarea s-a racit putin (foarte important). Branza trebuie sa nu se topeasca de tot in sos, ci sa se simta cand mancati.

sursa: mondocucina.ro
Imagini ataşate
File Type: jpg 3506275369_8fd30091bc.jpg (59,5 KB, 42 vizualizări)
__________________
Dear Food,
Either stop being delicious or stop making me fat.
Jurnal Pumpkin

Ultima dată editat de Pumpkin; 30 iul 2012 at 14:50:15.
Răspuns cu citat