View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 24 aug 2012, 20:57:05
miris's Avatar
miris miris este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 10 aug 2012
Locaţie: Bacau, Romania
Vârsta: 47
Dieta: Hipocalorica
Date: 166cm, 77kg
Mesaje: 1.003
Aprecieri acordate: 752
Am fost apreciat(a) de 422 ori in 335 mesaje
Implicit Jurnalul meu de călătorie. Miris

N-am mai scris într-un jurnal din timpul anilor de facultate, iar asta se întâmpla cu mult timp în urmă... aşa că nu ştiu cum mă voi descurca, dar voi găsi eu o cale. Doar am pornit o călătorie, nu?
Cu puţin timp în urmă am hotărât să pornesc într-o călătorie către mine cea sănătoasă şi suplă. Greu drum, pe care am ezitat să pornesc ani la rând, de când au început să apară problemele cu greutatea. Adică, după ce am născut, acum aproape 8 ani. N-am fost niciodata vreo Miss cu dimensiuni multiple de 3, am fost mereu o ... tipă rotunjoară, hrănace şi pofticioasă. Dar oscilam între 65 şi 68 de kg, cu care mă simţeam ok.
De când am devenit mamă, m-am împlinit cu adevărat. Din păcate, nu numai sufleteşte, ci şi ... în greutate. Am crescut uşor , uşor, până la 75 de kg în această primăvară. Când, hotărâtă să fac primul pas în călătoria aceea către noua ME cea sănătoasă, m-am lăsat de fumat, după mulţi ani de viciu şi după multe încercări anterioare eşuate. Am reuşit! Fără pastile, gume, plasturi, injecţii şi alte aiureli de felul ăsta. Am câştigat o bătălie. Dar am şi pierdut un pic, pentru că m-am îngrăşat cu 4 kg în 4 luni.
Când am realizat că lucrurile au scăpat cam tare de sub control, am decis: PÂNĂ AICI! Aveam 79 de kg şi mă gândeam: PE AICI NU SE TRECE! Nu 80, nuuuuuuuu!!!
Am început să citesc una, alta despre diete şi slăbit şi aşa v-am găsit pe voi. Mi-aţi făcut viaţa muuuult mai uşoară, pentru că am găsit aici informaţii, cărţi, calculatoare, meniuri şi, mai ales, poveşti de viaţă din care am învăţat foarte mult. Sunt în concediu şi de 2 săptămâni vă citesc zilnic şi simt că am învăţat ca la un curs intensiv de nutriţie şi stil de viaţă sănătos.
Sper să reuşesc să duc drumul la bun sfârşit, deşi nu va fi întotdeauna uşor, ştiu. Am decis că dieta hipocalorică e cea mai potrivită pentru mine. Am citit cartea Mihaelei Bilic, dar şi a lui Carmen Brumă care m-au convins. Am început dieta exact acum 2 săptămâni, creându-mi meniuri de 1300-1400 de calorii, am reînceput antrenamentele de tae bo de 2 ori pe săptămână, deci am luat-o uşurel. Mă simt ok, sătulă în majoritatea timpului, deşi înainte îngurgitam muuuuuult mai multă măncare. Sunt o gurmandă şi îmi place să fac tot felul de bunătăţi.
Pentru primul moment de stagnare, am pregătit o strategie: scad meniul cu 100-200 de calorii şi măresc frecvenţa antrenamentelor la 3-4 pe săptămână. Până acum am slăbit 2 kg. Ca să sărbătoresc într-un fel, mi-am făcut cadou acest jurnal care să mă ajute în momentele grele, când nu voi fi la fel de încrezătoare şi happy în noua mea călătorie.
Vaaaai, ce mult vorbesc! Îmi merge gura, pardon!, mâna ca o meliţă. Dar nu la mâncat!

Hai să am succes la slăbit!
miris, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2193 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1676 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]