View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 26 aug 2012, 23:07:42
dana2504's Avatar
dana2504 dana2504 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 21 aug 2012
Locaţie: timisoara, Romania
Vârsta: 32
Date: 160cm, 69kg
Mesaje: 13
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Jurnal Dana - 15 kg

Salutare slabutelor,
eu sunt noua pe aici asa ca mi-am zis ca ar fi frumos sa ma prezint.
Numele meu este dana, am 21 de ani si sunt studenta. Cu kilogramele ma lupt... cam de cand ma stiu. Provin dintr-o familie cu predispozitie spre ingrasare asa ca nici eu nu am scapat.
Pana anul asta stiam ca vreau sa slabesc insa nu am facut mare lucru in sensul asta. Am un prieten de 3 ani deja si stiu ca el ma place si asa mai "pufoasa" asa ca nu m-am stresat foarte tare. in urma cu 2 ani si jumatate am ajuns la greutatea de 82 de kg - horror. Atunci mi-am zis ca trebuie sa fac ceva, si repede! Eram a12-a atunci si ma stresam tare cu admiterea la facultate asa ca am renuntat usor la ideea de a ma inscrie la vreun sport, pe motiv ca n-am timp. Mi-am luat atunci o cutie de pastile de slabit care m-au ajutat sa dau jos 5 kg intr-o luna, kg pe care nu le-am mai pus la loc . De atunci am ramas constant pe la 75-76 de kg, care oricum imi erau cam multe dar ma obisnuisem asa.
In vara asta m-am pus pe treaba. Mi-am propus sa tin dieta dar nu prea reusesc, in schimb fac miscare! Am renuntat la masina in detrimentul bicicletei, am invatat sa inot (ca o broasca la mal, dar macar inot!) si nu mai mananc seara. Aaa... si beau o gramada de apa. Chestia asta cu ne-mancatul seara mi-a prins tare bine pentru ca fac asta deja de 3 luni si mi se pare ca mi s-a micit stomacul, adica ma satur foarte repede.
Dulciuri oricum nu mancam nici inainte, nici sucuri asa ca nu aici era problema. De fapt nici nu mancam mult nici inainte dar nu faceam miscare deloc si asta se vede mai ales in celulita de pe picioare. Daca tot am ajuns la celulita, am actionat si asupra ei! Mersul pe bicicleta mi-a scazut considerabil celulita. Adica inainte era groaznic, cu gropi care se vedeau si cand imi era pielea relaxata, gropi de marimea unui varf de deget, asa, ca si cum ai apasa cu degetul in plastelina - stiti voi ce zic. Acum s-a mai dus, nu mai e asa de evidenta, se mai vede insa nu atat de tare si cu un bronz frumos pot sa o ascund aproape in totalitate. Pe langa bicicleta i-am dat si cu tot soiul de creme hidratante si anticelulitice, cu impachetari cu alge marine facute acasa si cu masaj anticelulitic - tot facut acasa.
Mi-ar placea sa ma inscriu la o sala insa asa pe buget studentesc nu am gasit niciuna asa ca ma rezum la a bicicli prin tot orasul, doar mai scap si de celulita ce-a ramas.
Acum, dupa mai putin de 2 luni de facut tot ce v-am zis mai sus, am 69 de kg, slabite frumos si cu multa stradanie. Nu vreau sa ma opresc aici. Targetul meu e macar 60, daca nu chiar 55. Parca nu mi-ar placea sa fiu nici slaba-slaba.

Intre timp, caut o dieta usor de urmat, ca sunt cam lenesa cu gatitul sau preparatul de tot felul, mai ales pe caldura asta.

Ma bucur sa va cunosc si va mai astept pe la mine, o seara minunata va doresc!
dana2504, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2125 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1608 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1092 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]