02 nov 2012, 18:29:17
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Senior
|
Merite:
|
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
|
|
Prajitura cu fulgi de cocos si budinca de vanilie a la andra_aly
Ingrediente:
Pentru blat:
- 300 gr faina
- 200 gr zahar
- 6 oua
- 50 gr cacao amara
- fulgi de cocos (eu am pus o pungulita de 125 gr, dar daca mai aveam mai puneam )
- lapte (vreo 12 linguri)
- 125 gr de unt
- un pliculet de zahar vanilat
- un pliculet de praf de copt
- coaja de lamaie rasa
- un pahar de iaurt (simplu sau de fructe, eu am pus de ananas)
Se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate un galbenus.
Cand zaharul sa topit, adaugam laptele, iaurtul si apoi faina cernuta. Nu toata deodata, putin cate putin, amestecand.
Apoi, adaugam zaharul vanilat, praful de copt si coaja de lamaie.
Amestecam bine bine compozitia si o lasam deoparte putin sa se "odihneasca".
Intre timp batem spuma albsurile pana putem intoarce castronul fara sa ne cada in cap spuma
La sfarsit adaugam nuca de cocos si amestecam bine.
Spuma o sa scada dintr-o data, asa ca nu va speriati
Adaugati spuma cu fulgii de cocos la cealalta compozitie si amestecati bine.
Pregatiti (tapetati) tava (eu am folosit din aceea rotunda care se desface apoi si poti sa scoti bine afara blatul fara sa se rupa) dar putetisa folositi si tava patrata.
Acum e timpul sa impartiti in 2 compozitia.
Jumate o lasati asa, iar in cealalta turnati cacao si amestecati bine dupa care turnati compozitia in tava.
Peste compozitia neagra (adica cea care are cacao)
, turnati cealalta compozitie.
Asa o sa va iasa 2 culori blatul
Dati la cuptor vreo 30-40 de minute. Cuptorul trebuie incalzit macar 5 min inainte.
Eu am cuptor electric, deci potriviti in functie de ce cuptor aveti
Cand este gata, se scoate afara , asteptm a se raceasca putin si il taiem pe jumatate.
Il umplem cu budinca de vanilie care trebuie turnata peste blatul cat inca e calda.
Punem "capacelul" la blat si gata
Deasupra putem sa ornam cu frisca, sau glazura de cioco.
Eu am pus un strat subtire de frisca. ca sa nu se vada urat blatul.
Pozici nu am apucat sa fac ca atunci cand am dat la cuptor blatul m-am trezit cu musafiri
Dr am facut una acum cu ce a mai ramas. ca ieri imediat ce am terminat-o am si servit musafirii.
Si va dat seama ca am facut umplutura cu ei acolo, deci de aceea nici nu a iesit extraordinar de bine la aspect dar e super buna
Se poate face si fara umplutura, e ca un fel de chec
Eu ador nuca de cocos
Ca si gusr e chiar ok. Mie nu imi place sa fie dulce prajitura, deci e chiar ok la gust.
|