Cum o spun cei care susţin aceste diete, cu ajutorul orezului putem nu doar să slăbim, dar şi să ne detoxifiem organismul. Orezul are capacitatea de a absoarbe şi scoate din organism sărurile, reziduurile şi substanţele nocive. În 100 gr de orez fiert sunt doar 109 kcal, deci slăbirea cu ajutorul lui nu este doar gustoasă, dar şi foarte săţioasă.
Cel mai important este să folosim orez nedecorticat şi să îl preparăm fără sare sau condimente.Această dietă se ţine între 3 şi 14 zile. În cele 3 zile se pierde 1 kg, într-o săptămână între 3 şi 4 kg, iar în 14 zile chiar şi 7 kg.
Mic dejun: un măr, 60 gr de orez (nefiert). În orezul fiert se adaugă suc stors dintr-o lămâie. Un ceai verde sau ceai de plante.
Prânz: Supă de legume, 150 gr de salată din legume. Orez fiert cu verdeaţă, o linguriţă de oţet de fructe şi o linguriţă de
ulei de măsline.
Cină: Supă de legume, orez cu morcovi şi dovlecei, pregătit la aparat de gătit cu aburi.
Mic dejun: Orez cu felii de portocală şi o linguriţă de smântănă mai slabă.
Prânz: Supă de legume. Orez fiert (50 gr în stare uscată)
Cină: La fel ca şi prânzul.
Mic dejun: Orez fiert cu felii de pară şi scorţişoară presărată.
Prânz: Supă de legume. Salată din castraveţi cu oţet şi ulei de măsline. Orez fiert cu 150 gr de ciuperci, prăjite în ulei de măsline.
Cină: Supă de legume. Orez cu brocolli gătit la abur.
Mic dejun: Salată de fructe cu 1-2 linguri fulgi de orez. Orez fiert cu lapte sau frişcă.
Prânz: Supă de legume. Salată verde cu ridichi. Orez cu morcovi gătit la abur.
Cină: Supă de legume. Orez fiert cu pătrunjel şi câteva seminţe de floarea soarelui.
Mic dejun: Orez fiert cu struguri sau stafide şi o linguriţă de migdale tocate.
Prânz: Supă de legume. Orez gătit la abur cu o cantitate mare de verdeaţă, legume şi o lingură de ulei de măsline.
Cină: Supă de legume. Orez cu o lingură de nuci pisate, 2 linguri de ceapă verde tocată şi 2 linguri de rădăcină de pătrunjel rasă. Spanac gătit la abur.
Mic dejun: Orez şi curmale, cu 4 nuci pisate, 1-2 smochine şi o pară tăiată felii.
Prânz: Supă de legume. Orez cu legume proaspete (castravete, ardei roşu) şi o lingură ulei de măsline.
Cină: Supă de legume. Orez cu 1 dovlecel, 1 lingură ulei de măsline, 5 măsline, toate gătite la abur.
Mic dejun: Orez cu un măr şi o pară tăiate, câteva picături suc de lămâie şi o linguriţă de miere.
Prânz: Supă de legume. Salată verde. Orez cu o roşie şi fasole verde gătit la abur.
Cină: Supă de legume. Orez cu 1-2 mere tăiate felii, o lingură de smântână şi o jumătate de linguriţă de miere.
Între mese se poate bea apă minerală, ceai verde sau ceai de plante, dar şi sucuri proaspete de fructe.
După cele 14 zile este recomandabil ca în prima perioadă să limităm consumul de carne şi produse lactate, la prânz şi cină să mâncăm mai mult produse ca orezul, pastele, pâine din tărâţe, pâine de secară, plus legume.