View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 19 feb 2013, 14:33:01
anqutz's Avatar
anqutz anqutz este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Aveti grija ce mancati in timpul sarcinii

In ultima vreme m-am lovit de diferite articole informative pe portalele de sanatate pe care le urmaresc. Unul dintre subiectele aduse in discutie tot mai des este alimentatia in timpul sarcinii. Consider ca sarcina este momentul in care ar trebui sa fim foarte atente la ceea ce mancam, pentru ca acum nu ne putem face rau doar noua. Mentionez ca nu am fost si nu sunt insarcinata, dar am vrut sa impart cu voi informatiile dobandite.

Din ce am citit, ceea ce mananci in timpul sarcini va determina preferintele puiului tau dpdv alimentar. Dl. Mencinicopschi spunea ca trebuie sa mananci sanatos si variat pentru a nu avea un copil mofturos. Astfel, iti va fi mai usor sa-i diversifici alimentatia, atunci cand va fi cazul.

Ideea e ca dieta trebuie sa se bazeze pe fructe si legume, peste proaspat, cereale integrale. Voi stiti exact ce alimente si condimente nu aveti voie sa consumati, dar alimentatia gravidei trebuie sa fie cat mai naturala posibil.

Se recomanda sa evitati si grasimile hidrogenate, alimentele prajite, dulciurile procesate, produsele de patiserie, care nu sunt deloc hranitoare. Daca ai pofta de grasimi, consuma peste, oleaginoase, uleiuri sanaoase.

Un alt lucru esential este sa evitati restrictiile alimentare. Cu toate acestea, poftele trebuie satisfacute, nu? Una dintre recomandari este sa gusti din ceea ce iti e pofta, nu sa mananci pana la refuz.

Sper ca aveti o sarcina usoara si va alimentati cat mai bine posibil.
Răspuns cu citat
Urmatorii 5 membri au apreciat mesajul lui anqutz:
Antonis (10 mai 2013), glimmer (01 iun 2013), laurra (19 feb 2013), rainbow (21 feb 2013), Tina (20 feb 2013)