Ziua 1
Micul dejun - Omleta
- 50 grame de piept de curcan taiat cubulete
- 2 albusuri de ou
- 30 grame de cascaval
- 1/3 lingurita de ulei de masline
- 6 masline feliate SAU 2 alune sfaramate
- 1 ceasca piure de mere facut in casa
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati albusurile. Dupa ce s-au prins putin, adaugati carnea, branza si maslinele. Coaceti omleta si pe partea cealalta si serviti-o cu piureul de mere.
Pranz - Salata de pui cu fructe
- 100g de piept de pui fiert sau pe gril taiat cubulete
- 5 cesti de salata verde taiata
- 1 mar taiat cubulete
- 1/4 de ceasca de struguri mici
- 1 lingurita de migdale pisate
- 2 lingurite de mustar clasic
- 2 lingurite de maioneza light
- 1 lingurita otet de mere
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
Preparare: Amestecati puiul, salata verde, marul si strugurii. Separat amestecati mustarul, maioneza, otetul si sucul de lamaie si turnati sosul rezultat peste restul ingredientelor.
Cina - Pui italian
- 100 g piept de pui taiat fasii pe diagonala
- 3/4 ceasca ceapa taiata
- 1/4 ceasca naut inmuiat in apa
- 1 1/2 ceasca de rosii maruntite
- 5 cesti de spanac tocat
- 1 lingurita ulei de masline
- 1/2 ceasca supa de pui
- 1/2 lingurita sos Worcestershire din comert
- 1 lingurita usturoi taiat feliute
- 1 1/2 lingurita oregano
- sare si piper dupa gust
Preparare: Intr-o tigaie incalziti 2/3 din ulei. Adaugati puiul, 1/2 de ceasca de ceapa si sosul Worcestershire. Amestecati pana puiul este gata. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul ramas si caliti ceapa, nautul, rosiile, spanacul, supa, usturoiul, oregano sarea si piperul. Puneti un capac si lasati la foc mic pana se inmoaie spanacul. Cand totul este gata, puneti legumele pe o farfurie si deasupra puiul.
Ziua 2
Micul dejun - Omleta cu branza
- 4 albusuri de ou
- 1/2 felie de paine
- 30 grame de branza degresata
- 2/3 ceasca de piure de mere
- 1 lingurita ulei de masline
Preparare: Preparati albusurile si uleiul ca pe o omleta obisnuita. Presarati branza rasa in tigaie peste oua si coaceti omleta pe ambele parti. Painea serviti-o cu omleta, iar piureul de mere ca desert.
Pranz - Salata de ton
- 30 grame de ton din conserva
- 1/2 ceasca de branza sau cascaval ras
- 1/4 ceasca boabe de naut fierte
- 3 masline
- 2 linguri de acaju maruntit
- 1/2 ardei gras
- mustar dupa gust
Preparare: Amestecati toate ingredientele si gata pranzul!
Cina - Rasol
- 100 grame de carne gatita la aburi sau pe gratar
- 1/3 ceasca de cartofi fierti/copti taiati cubulete
- 1 1/2 ceasca de rosii tocate
- pentru gust adaugati: ceapa, ardei verde si ciuperci taiate cubulete
- sos Worcestershire, sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1/2 ceasca de struguri
Preparare: Caliti intr-o tigaie uleiul, ceapa, ardeiul si ciupercile. Adaugati carnea, cartoful si mirodeniile. Amestecati pana se leaga compozitia si serviti cu strugurii ca garnitura.
Ziua 3
Micul dejun - Oua Florentine
- 1 ou intreg
- 2 albusuri
- 30 grame de ceapa
- 2 ciuperci
- 30 grame de branza dietetita rasa
- 1 ceasca spanac verde tras prin ulei
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceasca de compot dietetic pentru desert
Preparare: Ouale se bat bine cu ceapa tocata marunt, ciupercile si branza. Separat se caleste spanacul in ulei si apoi se amesteca cele doua compozitii. Omleta se coace pe ambele parti intr-o tigaie de teflon.
Pranz - Salata Arlecchino
- 1 ceasca de salata verde taiata
- 2 capsuni feliate
- 1/4 ceasca de porumb din conserva
- 1/2 castravete mediu feliat
- 1 rosie
- 2 ciuperci feliate
- 3 acaju feliate
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 ceasca de ton din conserva (folositi ton in apa sau in suc propriu)
- 20 grame de crutoane
- 1/2 mar
Preparare: Amestecati toate ingredinetele intr-un bol.
Cina - Somon la cuptor
- 1/3 lingurita de ulei de masline
- 170 grame somon proaspat
- 2 lingurite sos de soia
- 1 lingurita de chimbir proaspat maruntit sau un varf de cutit de chimbir praf
- 1/2 lingurita de marar tocat marunt
- cateva picaturi de sos iute
- 120 ml sos salsa (din comert)
- 115 grame fructe de padure
- 1 kiwi taiat cubulete
- 1/2 mar taiat cubulete
Preparare: Ungeti un vas rezistent la temperatura mare cu uleiul si asezati pestele in mijloc. Adaugati deasupra sosul de soia, chimbirul, mararul si stropiti cu sos iute dupa gust. Acoperiti vasul si bagati-l la cuptor pentru 30-35 minutes. In alt vas amestecati sosul salsa, fructele de padure, kiwi si marul. Serviti pestele cu sosul alaturi.
sursa: idieta.ro