View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 26 mar 2010, 20:43:17
Laura's Avatar
Laura Laura este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 14 aug 2009
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 36
Dieta: 1700 calorii
Date: 168cm, 59.9kg
Mesaje: 3.843
Aprecieri acordate: 2.890
Am fost apreciat(a) de 1.927 ori in 960 mesaje
Implicit Tort deliciu spirala

Reteta asta nu e tocmai dietetica, dar de sarbatori, sau zile speciale e delicioasa
E un pic mai complicata, dar merita efortul, toate persoanele care au papat din tortul asta au fost incantate de gust, si de aspect

Se fac 2 blaturi de tort in tavi mari de aragaz( 30cm/40 cm), unul simplu, si in unul adaugam 2 linguri de cacao. Cand se scot de la cuptor se ruleaza cu un servetel de bucatarie (ca la rulade), si se lasa la racit.

Blatul eu il fac in felul urmator:
- 4 galbenuse se bat bine cu 4 linguri de zahar, si se adauga 3 linguri de apa clocotita, si se mai bat, pana devine o spuma tare.
- 4 albuse se bat bine cu un praf de sare, se adauga 4 linguri de zahar, si se bat pana devine spuma lucioasa si tare.
- se adauga peste albusuri spuma de la galbenuse, se amesteca bine, apoi se adauga 8 linguri cu varf de faina amestecata cu 1 praf de copt.
Atentie: dupa ce s-au amestecat spuma de la albus cu cea de galbenus, nu se mai amesteca cu mixerul, punem faina cate o lingura pe rand, si amestecam cu o lingura mare de lemn, sau o paleta de sus in jos.Daca amestecam cu mixerul, compozitia va scadea tare, si blatul nu va mai iesi pufos.
Dupa preferinte se adauga esente, sau coaja de lamaie.
Tava sa fie tapetata cu hartie de copt, si cuptorul incins, se coace cam 30 minute la foc mediu.(in functie de cuptor)

Crema:
2 budinci de vanilie se prepara dupa instructiunile de pe plic, doar ca nu punem 1 L lapte ci 700 ml. Se lasa la racit.
1 margarina rama, se freaca spuma cu 80-100 g zahar pudra, si cand budinca e rece, se pune cate putin peste spuma de margarina pana se incorporeaza toata.
Din 500 ml lapte facem gris, potrivit de tare, si cand e racit, amestecam cu crema de budinca cu margarina.
Asamblarea:
Fiecare blat(rulada) se taie in 3 parti egale(vor fi de 10 cm latime si 40 cm lungime),se desfac ruladele, se siropeaza(nu foarte tare, doar putin) cu sirop, sau zeama de compot, si se pune crema pe fiecare fasie de blat. Se vor rula alternativ, cate o fasie de blat simple, apoi una cu cacao, una dupa alta, pana terminam toate fasiile de blat.
Se orneaza dupa gust fiecaruia

Decoratiunile:
Inimioarele rosii de pe torturile mele, le-am facut din Tort- gelee Dr oetker Rosu.
Se prepara dupa instructiunile de pe plic, cu zeama de compot rosie, si se toarna pe o tava intinsa, (aveti grija ca tava sa fie unsa cu un strop de ulei,) se intinde, vedeti sa aiba grosime de 2-3 cm, si dupa ce se raceste, decupati forme dorite cu formele de fursecuri






Imagini ataşate
File Type: jpg 12123.JPG (22,0 KB, 53 vizualizări)
File Type: jpg 12435.JPG (14,5 KB, 63 vizualizări)
__________________
Gardianul de care am nevoie - jurnalul meu.


Ultima dată editat de Laura; 26 mar 2010 at 20:47:44.
Răspuns cu citat