Subiect: Jurnal Almara
View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 26 feb 2016, 23:46:05
Almara1's Avatar
Almara1 Almara1 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2016
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 65
Date: 157cm, 63.8kg
Mesaje: 545
Aprecieri acordate: 1.713
Am fost apreciat(a) de 956 ori in 486 mesaje
Implicit Jurnal Almara

E cazul sa ma pun pe treaba.
Deocamdata doar de scris. De slabit, in curand
Cu ceva vreme in urma, vreun an si doua-trei luni, am intrat intr-o noua faza de viata, menopauza.
Horror!!!!!
Perioada asta a venit cu o gramada de ciudatenii, de noi hibe de sanatate.
Bufeurile m-au terminat, nici macar o singura zi nu m-au scutit, macar O SINGURA ZI!
Cu o frecventa de ceas, la un interval de o ora jumatate- doua ore, zi-noapte, zi-noapte, s-au tinut de mine un an. Sunt mai insistente cand fac efort.
Apoi au inceput sa se schimbe, in ultima vreme s-au "grupat" altfel, uneori la interval de o ora, unu dupa altul, alteori mai rar, dar nu mai mult de trei ore pauza.
Inca sunt gramada pe mine. Iar saptamana asta, dupa ce am consumat multe sucuri de fructe (si legume, dar mai putine) parca s-au intetit. Zici ca o armata uriasa de furnici uriase urca pe spate, pe ceafa mea, apoi intra in creier si tropaie acolo, vajaie in toate directiile prin cap, mi se taie picioarele, instant ma apuca caldura, apoi o alta armata de furnici -de data asta mai marunte- incepe si umbla pe frunte, pe spate, pe picioare.. la fiecare radacina de fir de par din piele si la fiecare muschiulet al glandelor sudoripare, si apoi da navala o inundatie de transpiratie din varful degetelor de la picioare si pana in crestet.
O fi ajutand la ceva si reactia asta atat de agresiva a organismului, probabil ca se elibereaza de toxine in acest fel. Ma gandesc ca stie el de ce reactioneaza astfel. Doar ca este epuizant
La un moment dat ma apucase disperarea, din cauza lor ajunsesem sa zic ca ii inteleg pe sinucigasi, Doamne apara!
M-am lasat de fumat, dupa treij...și de ani. Narav care nu se lasa fara consecinte, nici el, bineinteles.... Sistem circulator pus la pamant
La un moment dat, bufeurile erau insotite si de o senzatie de sete foarte puternica, de uscaciunea gurii.
Mi s-a parut ciudat si am inceput sa-mi verific glicemia, si bine am facut pentru ca incepuse sa creasca 99-104-110-121 (!)
Ei, cand a ajuns aici am facut o vizita medicului de familie (o doctorita desteapta care stie ca nu imi plac medicamentele, ca nu imi place sa stau pe la doctori si ca fug de spitale cat pot si nu ma indoapa cu medicamente.... pe care nici nu le-as lua daca mi le-ar da dimpotriva, eu ii recoamnd ei tratamente naturiste ), mi-am facut niste analize si am facut o vizita dlui prof dr Roman Morar, la Institutul Agronomic Cluj, cel descoperit Diavitul, Eridiarom, Merifit... pentru a-i cere sfatul.
Acolo m-am intalnit cu o veche cunostinta. Bucuros, mi-a comunicat ca el s-a vindecat de diabet cu regimul alimentar recomandat de dr Roman Morar si Diavit. Era a doua persoana pe care o cunosc care s-a vindecat de diabet urmand acest regim.
Eu -multumesc lui Dumnezeu- nu am fost diagnosticata cu diabet, probabil ca menopauza asta isi face mendrele si da peste cap organismul -si colesterolul a crescut, dar pentru asta eu cred ca de vina este si fumatul, vasele de sange se deterioreaza, se ingroasa cu depuneri si isi pierd elasticitatea....-
Regimul recomandat de dumnealui este extrem de simplu, il gasiti dand cautare dupa interviurile pe care le-a dat in Asul Verde din luna ianuarie 2016, si in Revista As.
Daca o sa am voie sa postez interviul, il am salvat in format pdf, pentru cei interesati, o sa-l postez.
Asa ca am inceput, incetut-incetut sa incerc sa urmez recomandarile dansului, sa iau Diavit, pe care mi l-a recomandat pentru imbunatatirea vederii.
Una din recomandarile sale este a nu manca dupa orele 18.
De asemenea a face miscare, a NU manca carne de pui din comert (pui, curcan, rata, gasca, etc, etc, porc) ci daca este posibil doar din gospodarie. Decat carne de pui din comert, mai bine carne de porc din comert, intr-arat de nociva o considera.
De asemenea este interzis a consuma paine alba, faina alba, dulciuri.
Am uitat sa zic ca eu eram o mare amatoare de ciocolata
No, am ajuns oarecum la zi cu povestea
Intre timp, in perioada asta, s-au strans vreo 7 kile in plus fata de cat aveam cand m-am lasat de fumat (aprilie anul trecut), vreo 4-5 kile erau adunate de mai demult, de cand ma mai lasasem de fumat si ma reapucasem, si nu s-au mai dus jos... si una-peste alta e musai sa fac ceva pentru a repara atat sanatatea cat si greutatea.
Si pentru asta m-am gandit, cum ziceam mai sus, sa tin seama de ceea ce recomanda dl dr Roman Morar, in principal, si sa incerc sa tin si o mica cura de dezintoxicare, de resetare a organismului.
De exemplu, pentru vasele de sange, dr Roman Morar recomanda consumul de fructe. Cat mai multe fructe. Se poate manca o jumatate de kg de fructe pe zi si o jumatate de kg de legume. Crude, bineinteles. A zis ca in sase luni se repara vasele de sange.
Zilele astea am facut incercari, sa vad cum reactioneaza stomacul meu la fructe pe burta goala. A reactionat bine. Ma gandeam ca o sa ma doara, dar multumesc lui Dumnezeu, nu m-a durut.
Inca fac incercari, sa vad ce pot sa fac si ce nu pot, la ce reactionez bine si la ce nu.
Mi-am propus ca odata cu inceperea Postului Mare sa trec pe regim de sucuri de fructe si legume crude. Cat o sa ma simt bine facand acest lucru.
Dupa care sa ma tin aproape de regimul dr Roman Morar, care este unul foarte sanatos, zic eu.
Dansul recomanda ca 75-80% din mancarea consumata sa fie de origine vegetariana, si doar 20-25% de origine animala. Multe, multe salate!
Nu mi se pare greu deloc regimul recomandat de dansul. Ce e greu, este a procura alimente din surse sigure, adica legume de la țărani, carne de la țărani, lapte de la țărani....
(Stiati ca toate se pot verifica cu metoda pisica? Adica daca pisica mananca, laptele, mezelurile, branza, putem manca si noi Daca nu, nu.)
Almara1, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1764 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1247 kcal/zi. Pentru a slăbi 2-3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Almara1; 27 feb 2016 at 00:00:46.
Răspuns cu citat
Urmatorii 13 membri au apreciat mesajul lui Almara1:
alimo (27 feb 2016), alina_neamt (13 mai 2016), butterfly30 (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016), costina89 (22 mar 2016), danyella2008 (27 feb 2016), kartika (27 feb 2016), lidiuta (29 feb 2016), marilo (28 feb 2016), Michelina (29 feb 2016), orhidee (27 feb 2016), Paula86 (09 mar 2016), rozica1965 (27 feb 2016)