View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 07 apr 2017, 11:22:02
curly.light's Avatar
curly.light curly.light este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viață sănătos!
Date: 172cm, 61.9kg
Mesaje: 2.439
Aprecieri acordate: 1.834
Am fost apreciat(a) de 1.160 ori in 596 mesaje
Thumbs up Nou început. De data asta, până la capăt!

Să mă prezint.

Numele meu e Roxana, și sunt de mulți ani membră pe acest site. În ultimii ai de liceu (2010, 2011), am reușit să slăbesc frumos și sănătos făcând parte din această comunitate. Am întâlnit niște persoane extraordinare, care m-au susținut și m-au încurajat, care au crezut în mine și mi-au sărit mereu în ajutor cu gânduri calde și sfaturi utile. Eram un copil pe atunci, și știam puține despre nutriție, despre sănătate, despre viață, eșecuri și reușite, dar am găsit aici tot ce aveam nevoie pentru succes.

Ce s-a întâmplat? Timpul a trecut, eu am crescut, stresul de la facultate nu m-a lăsat să mă țin activ de dietă. M-am menținut relativ ok câțiva ani, dar anul trecut o despărțire dureroasă m-a dat peste cap și mi-am găsit confortul în vechea mea prietenă.. mâncarea. Am începât să mănânc mult, compulsiv, în momente în care pierd efectiv controlul. Am intrat aici de câteva ori, dar site-ul nu mai e ce a fost. Nu mai e promovat, fetele au plecat, mirajul s-a rupt.

Dar, hai, m-am trezit, eu vreau să o iau de la capăt. Am încercat de multe ori să slăbesc în ultimul an, dar rezultatul a fost mereu același. Am reînceput să mănânc compulsiv de fiecare dată : de foame, de sete, de plictiseală, de stress, de oboseală, de supărare, ba chiar și de fericire. Am citit mult, mult, foarte mult, despre tot ce înseamnă nutiție, dietă, sport, psihologie a slăbitului, soluții și explicații.

Ce am realizat? Că atunci când am reușit să slăbesc, cheia a fost mai simplă decât toate tehnicile din lume. Am avut un grup de persoane cu același țel, am încercat să ofer ajutor oriunde am simțit că aș putea și, poate cel mai importat, m-am simțit bine în timpul procesului. Nu mi-a păsat ce credeau colegii/prietenii/familia, nu mi-a păsat că sunt grasă sau slabă, că stau sau nu bine hainele pe mine, că lumea judecă. Aveam grupul meu de bază, unde eram sinceră cu toată lumea și, cel mai important, cu mine însumi, unde nu trebuia să mă ascund, unde nu trebuia să zic că eu nu mănânc desert la ziua cuiva că "țin post", că "nu mai îmi pe foame". Am găsit aici modele de caracter, care m-am inspirat mereu să mă simt bine în pielea mea și să fiu eu însumi.
Îmi pare rău că m-am pierdut pe drum.

Ce m-a mai ajutat? Că eram mereu CONȘTIENTĂ de ce, cât, cum mâncam , pentru că mereu eram aici "la raport".

Am hotărât să revin. Comunitatea nu mai e ce a fost, dar eu voi veni și voi scrie cu conștiinciozitate în fiecare zi ce și cum mănănc. Voi mai adăuga sfaturi, idei. Dacă se vor găsi persoane care să citească, voi fi încântată să ajut mereu pe oricine, cu orice pot.

Menționez că sunt un cititor avizat în domeniul sănătății, și că am acumulat în ultimii ani multe cunoștiințe despre procesul de slăbire. Sunt dispusă să ajut cu sfaturi pe oricine are nevoie. Vreau să îmi regăsesc echilibrul, respectul de sine, încrederea în forțele proprii și apoi poate și silueta mult visată. Pentru că o dietă nu trebuie să fie numai despre asta.

Ne auzim! Să fie un nou început! De data asta până la capăt!
(P.S. Menționez că sunt din Iași, în caz că are cineva nevoie de coleg de suferință la sală/alergat)
__________________
For me, it's not about a crunch or a push up. It's about taking your power back.


Jurnalul unui nou început! De data asta, până la capăt!
curly.light, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2155 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1638 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 864 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 7 membri au apreciat mesajul lui curly.light:
adinico (06 oct 2017), danyella2008 (07 apr 2017), gaboritza nelly (13 oct 2017), LOREDANA99 (13 mar 2018), Madalina Nenciu (07 apr 2017), mariana34 (08 apr 2017), mika_me (08 apr 2017)