Pui si peste pe sare
Pui/peste/porc pe sare:
Una din cele mai simple metode de a gatii carnea prefetara,eu una o ador si o recomanda cu incredere.(gustul carnii pe sare e influentat foarte mult de condimente,eu recomand sa incercati si carne simpla doar cu piper,si carne cu condimente).
Ingrediente:
-sare de mare grunjoasa
-pui transat in bucati(pulpe,piep de pui,aripioare cu tot cu piele,apoi poate fi indepartata)
-peste(cod)
-mirodenii:depinde de preferinte,piper,boia dulce/iute,eu am folosit,condimente pt peste(am pus si la pui,contine nucsoara si multe altele),nu se pune sare pe carne,trage doar cat trebuie din sarea de mare
Preparare:
Se pune intr-o tava hartie de copt,apoi sare de mare grunojoasa cam 2 degete,trebuie sa acopere toata suprafata tavii.Dupa ce se condimenteaza carne dupa preferinte(pt o culoare frumoasa se pune boia dulce/iute).
Se pune carnea in tava si se da la cuptor,se programeaza 30min,apoi se intoarce carnea cu grija(se poate prinde,asteptati cateva secunde,apoi se desface usor),se mai lasa 20min(depinde de cuptor,oricum trebuie sa arate bine ,sa fie rumenita).
Se ia tava din cuptor,se asteapta 1-2min apoi se scoate carnea pe farfurie,
Se pot servii dupa preferinta cu garnituta de:pireul,pilaf,mamaliga,legume la cuptor,legume la gratar,salate,cu sos de smantana si usturoi,in orce combinatie sunt dementiale.Carnea e buna atat calda cat si cere.
Nota informativa:carnea trebuie bine sucursa(fara pic de apa),exista riscul ca pielea de pe pui sa iasa gumata(eu nu mananc deci nu-mi pasa,dar de obicei e crocanta).Nu va speriati carnea e mai sarata la suprafata(pielea trage sare),carnea e numai buna.
Garatez reusita la:pulpe de pui,cotlete de porc,ceafa de porc,muschi de porc,peste(cod).
|