Este o reteta cu specific moldovenesc,se numeste alivanca.Este destul de usor de facut,si deloc costisitoare.Are un gust foarte bun,datorita lamaii.
De aratat nu arata prea bine,mai ales ca era fierbinte cand am fotografiat-o.Jumatate s-a mancat
Ingrediente:
-4 oua
-2 cani cu malai
-2 cani cu lapte batut
-indulcitor(eu am pus zaharina pisata)
-branza de vaca
-putina sare
-muulta coaja de lamaie(coaja face totul)
-esente daca este nevoie
Branza se sfarama cu furculita,se amesteca cu malai,sare,oua,laptele,indulcitor,coaja de lamaie.Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei(am incercat si cu hartie de copt,s-a cam prins ) si se da la cuptor aprox 1 ora.
Cantitatile se pot modifica.De obicei se serveste cu smantana/frisca si zahar vanilat.Eu am mancat simpla,fara calorii in plus