View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 31 mai 2010, 10:42:41
Gea's Avatar
Gea Gea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 17 feb 2010
Locaţie: Oradea, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Alimentatie sanatoasa
Date: 170cm, 68.5kg
Mesaje: 2.168
Aprecieri acordate: 1.045
Am fost apreciat(a) de 1.229 ori in 521 mesaje
Talking Jurnal Gea - o mamica in devenire

Buna dimineata slabutelor

Cred ca ma voi alatura grupului vostru (voi face transferul de la slabute la viitoare mamici)

Sunt in saptamana 7 de sarcina si viitoare mamicuta emotionata
Acum o mica introducere despre mine.
M-am inscris pe forumul slabutelor in februarie anul acesta, avand o greutate initiala de 75 kg, ajungand la 66.5 in momentul de fata. Ei bine, nu voi mai putea sa scad la kilograme cum mi-am propus (60kg pana in august) ci va trebui sa ma mentin intr-o crestere rezonabila, de 10 pana la 13 kg pe perioada sarcinii. Asta ar insemna sa ajung la 76-79 kg in luna a 9. Ceea ce nu ar fi chiar rau, tinand cont de faptul ca e o greutate apropiata cu cea de la care am plecat.

Stiu ca nu este bine sa tin diete in timpul sarcinii, dar va pot spune urmatoarele.
Pana acum am tinut dieta hipocalorica si sport. De o luna am lasat-o mai moale cu sportul pentru ca nu stiam ce sa fac. Deoarece de 4 luni m-am incadrat in mare intre 1200-1500 kcal, acum nu prea reusesc sa cresc numarul de calorii, pentru ca nu mai intra atat. Alimentatia este una in proportie de 80% sanatoasa, incerc sa nu mananc foarte uleios sau prajit, am renuntat la sucuri (beau doar apa minerala din cand in cand), dulciurile nu prea ma mai atrag (mai pap un dots din cand in cand, sau 2-3 biscuiti cu gem, dar ciocolata sau snacks-uri nu am mai papat de mai bine de 3 luni) si nici nu prea imi e dor de ele. Mananc multe fructe si legume si beau mai mult de 2 litri de apa pe zi. M-am invatat in perioada asta sa tin un regim sanatos. Mai iau suplimente de vitamine si acid folic si voi incepe sa mai iau calciu si magneziu (eu inainte de dieta aveam carenta de calciu mare, insa in timpul dietei am consumat foarte multe lactate si cred ca mi-am revenit. inca nu mi-am facut analizele).

Eu sunt noua in domeniu, este prima sarcina si a venit exact in mijlocul dietei Desi eu mi-am propus sa mai slabesc si apoi sa devin mamica, ma bucur ca a iesit asa

Va dura putin pana voi afla daca este fetita sau baiat si va dura si mai mult pana ma voi vedea cu el/ea in brate (P.S. Off topic, saptamana trecuta am fost la medic si am facut ecografie si am vazut bebelul de 6.5 mm )

Am deja un jurnal, insa am notat toate cele de cand m-am inscris pe forum si pana acum. Poate ar trebui sa incep unul nou? Voi incerca sa rezum fiecare saptamana si sa continuu sa introduc meniurile, pentru observare si evoluare.

Ma bucur ca va cunosc, felicitari pentru mamicile ce isi tin deja copilasii in brate si pentru cele in devenire, ca si mine, le doresc o sarcina cat mai usoara !

Voi incerca sa intru saptamanal sa dau raportul de evolutie si zilnic ca sa mai schimbam 2-3 vorbe

Va pup si va doresc o zi si o saptamana minunata tuturor!
__________________
Sarcina bebe 1: 66 kg + 25 kg = 91kg
Dupa nastere: 79 kg, inceput slabire: 86.5kg
25.09.11 - 15.03.13 = - 21kg > 65.5 kg
Sarcina bebe 2: 66 kg + 16 kg = 82 kg
Dupa nastere: 75 kg, inceput slabire: 71.5 kg
12.10.15 - 20.12.15 = - 6.5kg > 65kg
Gea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2364 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1847 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1331 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat