Aceasta
dieta este disociata in functie de culorile alimentelor si se urmeaza pe parcursul a 2 saptamani.
Este recomandat sa beti multe lichide (bauturi naturale facute in casa, ceaiuri sai apa plata) si sa evitati bauturile carbogazoase sau sucurile ce contin multe chimicale.
Culorile dietei sunt:
ALB,
ROSU, VERDE, PORTOCALIU, VIOLET, GALBEN si
FARA CULOARE
Luni – ALB
Prima culoare a dietei pe care va trebui sa o respectati in ziua de luni este
albul.
Aveti voie sa consumati urmatoarele alimente “colorate” in alb:
- nuca de cocos
- lapte degresat, iaurt, branzeturi, cascavaluri albe (ex: mozzarella), branza de vaci, smantana, frisca, sana
- ceai alb
- albus de ou
- radacina de telina, ceapa proaspata
- peste (cu carne alba), carne de pui
Alimente ce se pot consuma pe langa cele de mai sus, dar in cantitati mai reduse: macaroane, fasole alba, cartofi albi, orez, banane, inghetata pe baza de lapte sau frisca.
Marti – ROSU
A doua culoare a dietei este
rosu si veti tine cont de aceasta in ziua de marti.
Aveti voie sa consumati urmatoarele alimente “colorate” in rosu:
- fasole rosie, rosii
- fructe rosii (coacaze, zmeura, capsuni, rodie, etc)
- ardei gras rosu
- vin rosu, sucuri de culoare rosie (mere, rosii, rodie, etc)
- carne rosie (vita si vitel)
- ceai rosu
Alimente ce se pot consuma pe langa cele de mai sus, dar in cantitati mai reduse: inghetata rosie de cirese, visine sau capsuni, tort rosu de capsuni.
Miercuri – VERDE
A treia culoare a dietei este
verde, ea fiind reprezentata de alimente “colorate” in verde, acestea fiind in principal legumele, deci, poate fi considerata o zi vegetariana.
Aveti voie sa consumati urmatoarele alimente “colorate” in verde:
- salata verde, verdeturi, ardei gras verde, ceapa verde, broccoli, castraveti
- kiwi, mere verzi, coacaze verzi
- ceai verde, sucuri de culoare verde
- mazare verde, fasole verde
- avocado, fistic, struguri verzi, lamai verzi
Joi – PORTOCALIU
Ziua de joi sta sub semnul culorii
portocaliu.
Aveti voie sa consumati urmatoarele alimente “colorate” in portocaliu:
- morcovi, dovleac
- mango copt, portocale, caise, caise uscate
- somon, icre rosii (fara paine)
Vineri – VIOLET
A cincea culoare a dietei este
violet.
Pe farfurie aveti voie sa aveti urmatoarele alimente “colorate” in violet:
- vinete, ceapa (violeta), sfecla
- struguri, coacaze, prune, prune uscate
- ficatei, miel
Sambata – GALBEN
A sasea culoare a dietei este
galben, toate alimentele care “poarta” culoarea soarelui sunt recomandate in aceasta zi.
Aveti voie sa consumati urmatoarele alimente “colorate” in galben:
- ananas, piersici, lamai
- ardei gras galben, dovlecei, porumb
- galbenus de ou
- miere
- cascaval “galben” (ex: Edam)
- sucuri de culoarea galbena, ceai negru (infuzat putin)
Duminica
Ziua de duminica nu are culoare, ceea ce inseamna ca in aceasta zi nu se mananca nimic si se bea doar apa.