Subiect: Tarta taraneasca
View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 18 iun 2010, 09:24:18
Flori V.'s Avatar
Flori V. Flori V. este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 14 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Mancatul cat mai sanatos si variat
Date: 164cm, 67.8kg
Mesaje: 2.048
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Tarta taraneasca

Pentru aluat:
- 175 g faina
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 3 galbenusuri
- 3 linguri apa rece.
Pentru umplutura:
- 300 g branza telemea
- 100 g cascaval
- 100 g praz
- 500 g rosii
- sare, piper.
Cum se prepara?
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare si punem si untul taiat bucati. Se face o adancitura in centru, se pune un galbenus, se adauga apa si se framanta un aluat omogen ce se va tine la rece cam jumatate de ora.
Intindem aluatul intr-un vas termorezistent, imbracand si peretii pana la jumatate, se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace in cuptorul preincalzit 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.
Se pune intr-un castron branza telemea maruntita/ras, se adauga doua galbenusuri, sare, piper si se amesteca bine. Se adauga cascavalul ras, prazul tocat marunt si se amesteca.
Se toarna compozitia astfel obtinuta peste aluat si se asaza deasupra rosiile taiat in doua (cu partea bombata in sus). Se presara cu putin praz si se da la cuptor cam 35 de minute.

Ies cam 8 portii, o portie avand 100 calorii.
Răspuns cu citat