View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 01 sep 2009, 19:47:03
meapasarica's Avatar
meapasarica meapasarica este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 20 iul 2009
Locaţie: Alba Iulia /Kristianstad, Suedia
Vârsta: 40
Dieta: nici una :)
Date: 156cm, 49kg
Mesaje: 3.607
Aprecieri acordate: 826
Am fost apreciat(a) de 689 ori in 299 mesaje
Implicit ravioli...107 calorii

deci..incredibil dar adevarat...ravioli contin decat 107 calorii la suta de grame, tinand cont si de umpluturile diferite cu care ii poti pregati.

Ravioli /ra'vjɔ:li/ sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sun de obicei de forma rotundă sau pătrată.
Opţiunile vegetariene comune includ zarzavaturi şi legume. O foarte cunoscută reţeta lacto-vegetariană include ricotta (brânză cremoasă) şi spanac sau urzici în loc de carne. Cele mai cunoscute umpluturi includ dovleacul, cartofii, sparanghelul, ciupercile ş.a.. Sosurile sunt şi ele la fel de variate ca şi umpluturile; se folosesc sosuri de roşii, pesto, smântână, iaurt şi sosuri pe bază de supe de legume.
Cuvantul „ravioli” derivă de la verbul din limba italiană[/FONT] „riavvolgere” /rjav'vɔlʤere/ (a împacheta). Pastele făinoase umplute au fost introduse probabil în Europa în perioada medievală. Pasta a fost umplută cu carne, peşte şi zarzavaturi incluzând şi ricotta. Sosul de roşii probabil că nu se folosea deoarece roşiile au fost aduse în Europa abia la sfârşitul secolului al XV-lea.
În Italia[/FONT] aproape toate regiunile au propriile lor reţete pentru ravioli. Unele dintre cele mai vechi menţiuni în ceea ce priveşte acest fel de mâncare sunt din secolul al XIV-lea şi ne apar în înscrisurile personale ale lui Francesco de Marco, un comerciant din Prato. Chiar dacă acest fel de mâncare are origine italiană cea mai veche reţetă cunoscută este un manuscris Anglo-Norman din anul 1290.
Ravioli se pot cumpăra astăzi în toate colţurile lumii proaspeţi, ambalaţi sau congelaţi în special în zonele în care comunităţile italiene sunt bine înrădăcinate. Ravioli astăzi sunt confecţionati cu ajutorul liniilor industriale special create de către societăţi italiene cum ar fi: Arienti & Cattaneo, Ima, Ostoni, Zamboni ş.a.; ravioli ambalaţi proaspeţi au de obicei o perioadă de înmagazinaj de şapte săptămâni.
Alte naţionalităţi au paste asemănătoare cu ravioli. Câteva exemple ar fi: jiaozi sau wonton-ul chinezesc (ravioli chinezesti şi tortellini) sunt numiţi „jiaozi italian” (義大利餃) or „wonton italian” (意大利雲吞), în Rusia există pelmenii, în Tibet momo iar în bucătăria evreiască găsim kreplachs. În Liban[/FONT] şi în Palestina acest fel de mâncare este numit Shish Barak (Shishbarak), acelaşi tip de aluat este umplut cu carne tocată şi fiert cu iaurt.

text copiat de pe Wikipedia

Ingrediente pt aluat (4 persoane):
3 oua
2 linguri de apa
2 linguri de ulei
sare
300 grame de faina

Amesteca ouale cu apa, uleiul si sarea intr-un vas, apoi adauga majoritatea fainii. Framanta aluatul pana cand devine omogen si apoi se da la frigider o jum de ora.

Umplutura- sos bolognese sau sos de carne tocata
-branzica de orice fel cu spanac calit...sau ceea ce va sopteste inspiratia culinara

Cand e gata sosul bolognese acesta trebuie lasat sa se raceasca. Intre timp, se scoate aluatul din frigider, se imaprte in doua se intinde pe masa bine tapetata cu faina, o coca subtire, insa nu atat de subtire ca pentru taietei, trebuie sa fie suficient de subtire ca sa poata sa primeasca in ea umplutura. Pe prima jumatate a foii de aluat se aseaza gramajoare de umplutura (se ia cu o lingurita) cu spatii egale intre ele. Inainte sa se intoarca cealalta jumatate de foaie de aluat pe prima, se trece cu o pensula uda printre gramajoarele de umplutura pt ca sa se sigileze bucatile de ravioli. Se apasa bine cu degetul si apoi se taie patratele care se lasa la uscat cam 15 minute.
Se dau la fiert in apa sarata aprox 5 minute si apoi se servesc cu sos de rosii...acelasi sos pe care l-am postat tot eu, adica sos pt blat pizza.

ATENTIE: masa de lucru trebuie mereu tapetata cu faina pt k bucatelele de ravioli se lipesc foarte usor de masa



Bon Apetit!
meapasarica, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1329 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 812 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1071 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 01 sep 2009 at 19:52:40.
Răspuns cu citat