Discutie despre reteta Salata de pui cu fistic, South Beach (faza 1), oferita de anqutz.
INGREDIENTE:
Salata
1/8 cana fistic macinat fin (30 buc-21 g)
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper negru macinat
1 jumatate de piept de pui dezosat si fara piele (125 g)
10 ml ulei de masline extravirgin
¼ cana ceapa alba tocata (50 g, impreuna cu ceapa rasa)
¼ capatana salata verde
Sosul
½ lingurita ceapa alba rasa
¼ avocado mare, bine copt, curatat de samburi si coaja (50 g)
10 ml ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ lingura apa
Mod de preparare a salatei: aprindeti cuptorul. Amestecati fisticul cu ½ lingurita sare si ½ lingurita piper. Dati pieptul de pui prin acest amestec. Incalziti 10 ml de ulei intr-o tigaie si rumeniti puiul, cate doua minute pe fiecare parte. Puneti-l intr-o tava si introduceti la cuptor pentru 15 minute.
Incalziti ceilalti 10 ml de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc rapid. Adaugati ceapa tocata, ¼ lingurita sare si un varf de cutit de piper; tineti pe foc pana cand se rumeneste ceapa.
Decorate farfuria cu foi de salata verde. Taiati felii pieptul de pui si repartizati-l in mod egal peste foile de salata. Serviti impreuna cu sosul.
Mod de preparare a sosului: amestecati cu mixerul ceapa, avocado, uleiul, zeama de lamaie si apa.
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII: 167.4 calorii, 11.1 proteine, 11.6 grasimi, 0 colesterol, 5.9 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zaharuri