Hello, am facut o reteta pe care o ador, si in plus are si gust.
Am folosit:
800 g orez = 1.040 Kcal ( nu va speriati, 100g are 130 de kcal), cam 2 cani mai
mari
300g ceapa rosie = 117 Kcal
300g morcov = 123 Kcal
200g aripioare pui = 444 Kcal
2 lingurite condimente pentru pilaf = 50Kcal
apa km 4-5 cani
Mod de preparare:
Eu una am spalat orezul de 2 ori si l am lasat la inmuiat 12 ore ( asa a fost nevoie sa il las sa fiarba km 20 de minute, pt k orezul era bn inmuiat). Am spalat aripile si le am taiat in doua, apoi le am pus la fiert in 4 cani de apa. Pana a fiert carnea am taiat ceapa marunt, morcovul l am dat pe razatoare si apoi am luat spuma de la carne. Dupa ce am scos carnea( care deja era fiarta), am adaugat ceapa si morcovul si la 15 minute ( cam atat ) am adaugat si orezul si niste apa fierbinte pana orezul a fost acoperit( km 2-3 degete sa fie diferenta intre apa si orez). Dupa ce orezul a fiert, am adaugat condimentele si carnita. Aveti grija, pe la finalul orezului trebuie sa fiti atente la oala, orezulse cam lipeste. Eu una am folosit un tuci si o lingura de lemn pt a face orezul, iese mult mai gustos.
Nu prea ma pricep sa calculez caloriile per total,dar incerc:
100 de g de orez cu legume si pui are km = 311Kcal
Per total, orezul are 1.774 Kcal
Mai este un avantaj: Orezul il puteti face si de post ( fara aripioare) o sa aiba in jur de = 1.330 Kcal.
Pofta buna!!!