View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 09 apr 2009, 23:11:41
Slabuta's Avatar
Slabuta / Marina Capațîna Slabuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Chiftelute de curcan cu rosii

Chiftelute de curcan cu rosii


Pentru chiftelute
  • 450 gr carne de curcan, tocata
  • o ceapa mica, tocata foarte marunt
  • un catel de usturoi, zdrobit
  • o lingura coriandru proaspat, tocat cât mai fin
  • o lingurita chimen macinat
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper negru macinat (mirodeniile sunt optionale)

Pentru sos
  • un catel de usturoi, zdrobit
  • 150 ml supa limpede de curcan
  • o conserva de 400 gr de rosii in suc propriu
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • piper de cayenne
  • patrunjel verde, tocat
Pornesti cuptorul cu 10 minute inainte de a te apuca de gatit. Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, cu exceptia uleiului . Pui sare si piper dupa gust si faci 20 de chiftele de marimea unei nuci.
Pui chiftelele pe o farfurie, acoperite si le lasi sa se raceasca in frigider cât timp prepari sosul.
Pui ceapa si usturoiul intr-o tigaie, impreuna cu 125 ml supa. Fierbi la foc mic pâna se evapora tot lichidul, apoi lasati tigaia pe foc inca un minut, pâna când ceapa incepe sa se inchida la culoare.Torni in tigaie restul de supa impreuna cu rosiile, chimenul, scortisoara si piperul de cayenne. Lasati totul sa fiarba la foc foarte mic timp de 10 minute, pâna ce sosul se ingroasa putin, apoi adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
incingi uleiul si prajiti chiftelutele; când sunt rumenite,le scoti si le lasi sa se scurga pe o bucata de prosop de hârtie.
Puni sosul si chiftelele intr-un vas termorezistent, acoperi vasul si coci chiftelele, timp de 25-30 minute, in cuptorul preincalzit. Ornezi cu verdeata tocata si serviti imediat, cu orez fiert in apa cu sare.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat