View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 15 sep 2010, 22:39:27
andra_aly's Avatar
andra_aly andra_aly este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
Implicit Pepene galben murat - reteta italiana

Am gasit o reteta pentru bubulinele ce se ocupa de camara lor. sper sa va placa. eu nu o pot incerca , ca nu am camara. dar sper sa va fie de folos
Ingrediente:
300 ml (oţet de vin alb sau oţet de mere )
600 ml de apă
1 pepene galben mai marisor
1 / 4 linguriţă de scorţişoară (de preferinţă bucata intreaga , dar merge si macinata )
6-7 cuişoare întregi
un vârf de cuţit de piper şi 1 ardei iute mic (dacă doriţi un pic mai picant)
100 de grame (sau mai mult) de zahăr


Amesteca oţetul cu apa într-o oală mare. Adauga condimentele (de preferinţă într-un saculet) in amestecul de oţet şi apă. Lasati sa fiarba pina clocoteste. Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet fara clocote 5 minute. Stingeti flacara si lasati cca 1 ora sa se ofihneasca . Adaugati pepenele galebn curata de coaja si seminte si taiat cuburi . Adaugati zaharul si puneti la fiert amestecind numai pina se topeste zaharul . Micsorati focul si lasati sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul cel mai mic pina cind pepenele devine usor transparent ( cca 1 ora in cazul meu). Puneti pepenele (cuburi) in borcanul curat, sterilizat lasind circa un deget pina la gura borcanului loc liber si lasati zeama /siropul sa mai dea citeva clocote apoi il varsati cu grija in borcan peste pepene pina se umple de tot borcanul . Inchideti cu capacul cu filet si puneti borcanul intr-o oala cu apa pe fundul careia ati pus o bucata de hirtie de bucatarie sau un servet de pinza si lastai sa fiarba cca 10 minute sa se sterilizeze .
Răspuns cu citat