View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 16 sep 2010, 23:43:28
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Maltodextrina, urmele de lapte, oua, etc...

Salutari tuturor!

Desi bunica mea mi-a indicat in copilarie mecanica postului (atunci tin minte ca nu se interzicea uleiul cu tot atata strictete, si chiar cei mai asceti mancau fasole batuta sau salata de vinete), nu am tinut post mai mult de cinci-sase zile la rand pana anul acesta. Am tinut nu numai Postul Pastelui ci si Postul Sf. Petru si Pavel si al Adormirii Maicii Domnului, cu abateri mici, in gen paine cu margarina (care contine ulei deci nu e chiar conforma).

Nu tin postul ca pe un regim alimentar ci pentru ca intr-adevar cred ca e bine ca din cand in cand sa fim mai atenti la toate lucrurile pe care le facem si le mancam. Un preot de aici pe care-l respect foarte mult spune: "Sa tii post de mancare e foarte greu. Dar sa tii post de mancare si de pacate in acelasi timp e mult, mult mai usor". Intr-adevar, daca tii post de mancare, ai tot timpul sentimentul ca te lipsesti de ceva; cand incerci sa-ti schimbi viata in bine in jurul acestei perioade, devine ceva pozitiv.

Pe de alta parte insa aici in Germania e destul de greu sa gasesti mancare gata facuta de post. Eu locuiesc singura si fiind studenta la doctorat practic nu sunt acasa inainte de ora opt seara. De gatit nu gatesc cine stie ce pentru ca nu am timp, iar la pranz mananc la cantina, cu colegii. Nu vreau sa fac excese: pana la urma ideea postului nu e sa te bati cu mancarea, ci sa inveti cumpatarea. Insa aici exista foarte multe produse care au "urme" de diverse alimente care nu sunt de post.

De exemplu ciocolata 85% sau orice ciocolata cu mai putin de 99% cacao nu e de post, pentru ca are "urme de lapte, unt si alune". Nici un bulion de aici nu se poate folosi in timpul postului, pentru ca toate au maltodextrina -- care are urme de oua si lapte.

Ce faceti voi cu aceste produse, le mancati in post sau le lasati deoparte?

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat