Pui la cuptor
INGREDIENTE
1 pui de cca 1 - 1 1/2 kg, fara cap si fara organe, bine spalat
2 linguri ulei
busuioc, oregano, cimbru
1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei
sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE
Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde);
Pentru gust si aroma se aseaza in tava, un rand de rondele de zarzavat cu 3 - 4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare si una de piper macinat, ierburile aromate, deasupra asezandu-se puiul nesarat, bine uns cu ulei;
Se introduce cratita in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pana se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne;
Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava, de unde isi va lua gustul, se va rumeni frumos fiind colorat cu sucul din morcovi;
Apoi focul se reduce la mijlociu spre mic, lasand puiul sa se friga cca 1 ora, pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea.
Pentru a fi bine patruns puiul trebuie intors pe toate partile si stropit de fiecare data cu sos pentru a se rumeni uniform;
Pentru amatori se pot adauga la sfarsit in sos, cativa catei de usturoi, taiati, sau se poate pregati un mujdei de usturoi, cu care se poate stropi puiul.
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|