View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 24 aug 2009, 19:30:43
ras_cristalin's Avatar
ras_cristalin ras_cristalin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 aug 2009
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Mancare sanatoasa
Date: 171cm, 84.3kg
Mesaje: 6.253
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 163 ori in 79 mesaje
Implicit Paine neagra cu masline si ceapa

PAINICI CU FAINA NEAGRA

500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
masline feliate
ceapa

In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele. Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina. Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana.
Laptele e bine sa fie caldut, ajuta la crescut.
Se lasa la crescut cam 20 de minute, acoperit cu o panza curata.
Dupa ce imparti aluatul in 8, ungi o tava cu putiiiin ulei si pui chiflele in tava. Eu crestez fiecare chifla cu un cutit, fac 3 linii paralele, sa iasa ca o franzeluta.
La fiecare 10 min verifici daca s-a rumenit. Ca sa fii sigura ca e coapta si inauntru painica, o intorci pe dos sa vezi daca s-a rumenit si fundul. Sau bagi o scobitoare curata si daca iese fara aluat pe ea, e ok. Sau iei o chifla si o tai in jumatate, daca nu e coapta o pui inapoi in tava.
Atentie, are cam acelasi nr. de calorii cu painea normala, dar are mai multe fibre si e mai sanatoasa. Au iesit mai multe calorii decat la painea neagra facuta de fabrica, dar... a mea e facuta in casa si e buuuuna!

O varietate delicioasa este Painea neagra cu masline si ceapa.
Se adauga masline fara sambure, feliate si ceapa taiata marunt inainte de a lasa la crescut.
Delicios !

Poza trebuie sa apara aici.
__________________

Ultima dată editat de Slabuta; 18 sep 2009 at 20:13:59.
Răspuns cu citat