View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 21 sep 2009, 12:04:55
Roxana's Avatar
Roxana Roxana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 22 feb 2009
Locaţie: Göteborg, Suedia
Vârsta: 35
Dieta: personala
Date: 166cm, 74kg
Mesaje: 1.273
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Smile Uleiul de masline

Uleiul de masline, un aliat al frumusetii
Uleiul de masline a jucat mereu un rol important in ceea ce priveste frumusetea. Femeile romane isi hraneau parul cu ulei de masline si gaseau in acest lichid secretul tineretii. De mult timp, uleiul de masline si-a capatat statutul de simbol al vietii. Locuitorii din zonele Mediteranei l-au folosit mereu pentru a-si hidrata parul si a-si pastra pielea supla si tanara.

Atunci cand erau dusi la targ pentru vanzare, scalvii erau stropiti cu ulei de masline pentru ca pielea sa le luceasca si sa dea senzatia ca se afla in cea mai buna stare de sanatate, conditie esentiala pentru a obtine un pret ridicat.

Astazi, cercetarile stiintifice confirma proprietatile uleiului de masline si binefacerile acestuia. S-a descoperit ca frunzele de maslin contin oleuropeina, compnenta antibacteriana care ii permite copacului sa reziste timp indelungat si sa lupte impotriva bacteriilor care l-ar putea ataca.

In plus, maslinele sunt bogate in polifenoli, componente recunoscute ca avand puteri antioxidante si deci impotriva imbatranirii, pentru organismul uman in general si pentru piele, in particular. Daca maslinul este protejat de componentii lui activi si pielea noastra va beneficia de aceasta protectie! Iata cum poti folosi uleiul de masline:

Fortifiant Daca unghiile tale sunt fragile, le poti aplica cu incredere un tratament cu ulei de masline. Tine-le in ulei cald timp de treizeci de minute, o data pe saptamana. Vor deveni mai putin casante. Aceasta metoda permite si micsorarea cuticulelor.

Hranitor Daca mainile tale sunt uscate, rosii sau crapate, pune intr-un bol ulei de masline si incalzeste-l la cuptorul cu microunde. Nu il amesteca cu un alt tip de ulei deoarece proprietatile lor sunt diferite. Uleiul trebuie sa fie bine incalzit deci regleaza o temperatura suportabila. Tine mainile in uleiul cald timp de 15-20 de minute si ele vor deveni catifelate.

Pielea devine mult mai fina daca iti faci un masaj cu ulei de masline amestecat cu o lingura de zahar.

Daca vrei sa prepari un tratament pentru pielea coatelor, taie o lamaie in doua, toarna ulei de masline peste cele doua jumatati si aseaza-ti coatele pe cate o bucata de lamaie. Tine-le relaxate timp de 10-20 de minute.

In cazul in care pielea de sub sani a inceput sa se cuteze, aplica comprese cu ulei de masline, acopera-le cu o manusa de baie si lasa sa actioneze timp de 5-10 minute dupa care clateste-ti pielea. Pentru un tratament profund, amesteca un galbenus de ou cu ulei de masline si suc de lamaie. Maseaza-ti usor zona afectata, imbraca-te cu un tricou vechi si lasa tratamentul sa actioneze intreaga noapte.

Iti poti prepara chiar si o masca pentru fata. Amesteca jumatate de lingura de ulei de maslie cu o alta jumatate de lingura de apa si o ligura de argila. Aplica preparatul cu o pensula si asteapta sa actioneze, relaxandu-te. Dupa ce masca s-a uscat complet, clateste-ti fata cu apa calda, tamponeaz-o cu un tampon imbibat cu apa de trandafir si apoi cu lotiunea ta tonica preferata.

Dupa ce ti-ai spalat parul, unge-l cu un pic de ulei de masline amestecat cu balsam, lasa masca sa actioneze 10 minute si apoi clateste-ti parul cu apa calduta.
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat